På Fanalekenes nest siste løpsøvelse, 3000m alle klasser, kom regnet og gjorde forholdene ufyselige for både løpere og lagledere. Totalt stilte 7 utøvere opp på startstreken og det var gjort avtaler mellom løperne om hvem som skulle være fartsholdere. Yngstemann i feltet, Henrik Irgens Gravdal skulle dra første 1000 meter for Lars Lunde og deretter se om han greide og fullføre etter den tøffe åpningen. Lars Lunde takket for hjelpen med og holde stor fart resten av løpet og kunne fullføre på flotte 9.25,95, den 5 beste tiden gjennom alle tider i Norge på 3000m av en fjortenåring.
 
Henrik Irgens Gravdal løp også godt etter at "jobben" var ferdig og kunne selv notere 9.53,07, som også må være et av de aller beste resultatene av en 13.åring noen sinne.

Magnus Pettersen Lunde fra Os ble løpende alene nesten hele veien, men fikk likevel notert fine 10.13,29.

Også blant jentene ble det løpt fort, og kretsen beste 14.åring på distanse, Ingrid Næss Johansen fra Gneist hadde lagt opp til 11-blank fart og fikk følge av Mari Aarskog Nesse fra Stord på første halvdel. Og etter 2000 meter med fortsatt masse krefter igjen ble skjemaet endret til kretsrekord hvilket innebar siste 1000 meter på 3.38. Da klokken ringte og Lars Lunde akkurat gikk i mål ville en 87-runde på slutten holde. Selv om det gikk litt på "stumpene løs" de siste metrene holdt det akkurat da hun ble klokket inn på 10.54,07. Mari Aarskog Nesse tapte litt på slutten, men fikk notert flotte 11.35,98. 

På ettermiddagens siste øvelse, 2000 meter Hinder var det i utgangspunktet 2 utøvere, men Martin Cappelen-Smith måtte kaste inn håndkledet rett før start etter og ha tråkket over på oppvarmingen. Dermed måtte Nora Systad  løpe alene og hun stilte sporty opp. Uten konkurranse ble det vanskelig og løpe under 8-blank og friskussen fra Bergens Turnforening fikk notert 8.21.11 etter en del problemer med vanngravspasseringen. Her er nok respekten fortsatt litt for stor for de øvrige hinderpasseringene gikk lekende lett.

Resultatene blir lagt ut på Fana IL sin hjemmeside med link under.

Fana Friidretts Hjemmeside              Samleside Banestevner Hordaland


Klart for start 3000 meter. 


Fartsholder Henrik Irgens Gravdal imponerte stort i dag med 9.53,07


"Damenes Jens", Aleksander Lie med Ingrid Næss Johansen og Mari Aarskog Nesse på slep.


Det virker som om Lars Lunde fra Stord har full kontroll så langt.


Magnus Pettersen Lunde fra Os merker både vind og vær når han blir løpende alene.


Lars Lunde på vei mot mål og tar akkurat igjen Ingrid Næss Johansen med 1 runde.


Aleksander Lie sjekker at jobben er gjort og en sliten og glad Ingrid Næss Johansen har løpt under 11-blank i dag.


Nora Systad gjør et lite stopp underveis,hmmm, " her er det både dypt og kaldt og hoppe uti"


Joda Nora, du hadde nok helt rett i det....


Den som intet våger intet vinner, denne passeringen var bedre!


Nora Systad fra BT klappes inn til 8.21,11, et stykke unna årsbeste på 8.01.Sporty gjort å stille opp alene.