Premiere for Bergen Fjord Tour
Knarvikmil-festen startet i år på Bryggen i Bergen. Kl. 10.30 sto nærmere 300 turmarsjgjengere klar til start på historisk grunn for å følge den historiske postvegen nordover i 26 km til Knarvik. Dette er ingen konkurranse med tidtaking, men likevel en styrkeprøve. Og de fleste brukte rundt 5 timer på turen. For Thomas Ølnes ble det også litt konkurranse, og han var den aller først som nådde målet på Knarvik Stadion etter drøye 3 timers marsj.


Historisk Thomas Ølnes fra Loddefjord hadde følge med to andre det meste av veien til Knarvik, men satte inn en sluttspurt, og ble førstemann som krysset målstreken i den første utgaven av Bergen Fjord Tour.


Kort, men krevende knøttemil
Det var også nesten 300 under 7 år som debuterte i Knøttemila, som bare var drøye 250 meter. Til gjengjeld var det lagt inn mange hinder underveis, pluss en vanngrav uten vann.


Ut av startblokkene: Når man er knøtt liten, så er det ikke så lett å komme i gang etter "liggende" start. Men disse utgjorde deler av det første heatet i den aller første Knøttemila. Den er kommet for å bli etter så mye latter og smil, men selvsagt også litt gråt underveis rundt løpebanen på Knarvik Stadion.Under hekkene:  995 var lynrask under hekkene og stormet videre i tet.Slalåm:
Med stålkontroll og tunga nesten beint i munnen mellom kjeglene.
 


Mange smil:  Ekte glede over å bevege seg. Menneskekroppen er skapt til lek og bevegelse. Synd at altfor mange altfor tidllig i livet heller bruker fritiden i godstolen framfor å fortsette å leke.Humoristisk sans: Så morsomt er det å løpe slalåm og delta i Knøttemila.

Her vurderes strategien

Hva nå: Litt for høy til å hoppe over, og under er vel ingen utfordring? Hva gjør man da?


Jo, da går man like godt rundt hinderet! Med et lurt smil!Høydehoppsmatta: Denne knøttlilla jenta hadde ingen problemer med å komme seg opp eller ned av matta, og det helt uten hjelp fra noen. Men så har hun da også fått et reststartnummer fra vårens Knarvikmila Xtreme-løp, som går mye både opp og ned.

Minimil på nesten 2,5 km
Rundt 700 barn fra 7 til 13 løp den tradisjonelle Minimila, som går rundt den 2 km lange Aktivitetsløypa, som på folkemunne heter Brekkeløypa, etter mannen som skaffet pengene og fikk løypa laget. I år gikk barneløpet i mål inne på stadion der allle andre løpene hele løpeweekenden går i mål.


Start for sjuendeklassingene: En jente tar teten ut fra start. Siden det ikke er tidtaking, så vet vi ikke om ledelsen holdt til mål. Og hvorfor det i Norge er så hysterisk redsel blant voksne for at barn skal få vite hvor fort de løper, det sliter vi med å forstå.


En venn i Etiopia: Inntektene fra Minimila går til Knarvikmilas Etiopia-prosjekt.Hånd i hånd: Bare to hundre meter til mål og fortsatt i fint driv.


Rekruttering: Lett og fint løpssteg. Vi så mange kandidater til neste generasjon med norske løperstjerner i Minimila.V-tegn:  Disse jentene ga på litt ekstra til ære for fotografen.Spreke jenter:
Om jentene var i flertall i Minimila eller bare sprekest, vet vi ikke. Men det ble flest jenter i reportasjen.Spreke gutter: Men det var også gutter med fart i. Her er to av dem.Og en til.


En glad gutt: I likestillingens navn avslutter vi med enda en gutt til.