Foto: Vestfold Friidrettskkrets som var medarrangør av det nye løpet.

Dette har vi sakset fra friidrett.no:  

Over 200 løpslystne deltakere møtte opp og fullførte den første utgaven av nyskapningen Rica Havna-løpet på det idylliske feriestedet ytterst på Tjøme. Løypesjef og initiativtaker Per Espen Fjeld var både overrrasket og glad over oppslutningen, og alt tyder på at mosjonsløpet er kommet for å bli! Hotelldirektør Ane Johansen var også godt fornøyd med oppslutningen i førsteutgaven av Rica Havna-løpet.
 
VFIK er arrangør av løpet, sammen med Rica Havna Hotell, som spanderte flotte premier på alle klassevinnerne: Spa-behandling i Havna spa! Team Vestfold 2013-utøvere stilte som frivillige funksjonærer, og løpet ble avviklet uten store problemer i flott sommervær. 

Først ute var Barneløpet, som samlet over 50 unger i alle aldre; de løp en runde på 600m i nærområdet ved hotellet. T-skjorter og medaljer fikk alle, som et minne fra løpet.

Hovedløpet hadde to distanser: 5km og 10km, som ble løpt i samme trase. Løypa gikk hovedsaklig på stier og grusveier; en del gikk sågar gjennom en saue-innhengning, riktignok uten dyr tilstede denne gangen!

Først i mål på 5km var 17-åringen Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK, mens Gunhild Halle Haugen (fyller 40 i november!) var først blant kvinnnene. På 10km vant Synøve Brox kvinneklassen, mens Kjetil Sørum var først imål blant gutta.
 
Komplette resultater finner du HER