Årets Ultraløper 2012
Fotomontasje fra Ringerike Ultrafestival, Bislett 24-timers /NM og VM 24-timers.

Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Fana er av norske ultraløpere stemt fram som "Årets Ultraløper 2012". Det var rekordmange ultraløpere som stemte på de fem nominerte - faktisk over dobbelt så mange som de foregående årene. Selv om Bjørn Tore ledet hele tiden fra de første stemmene kom inn, var det ingen uinntagelig ledelse før på slutten av avstemningen.

Nesten halvparten av de som stemte hadde gutten fra Halvorshagen på Fana på førsteplass - men siden det gis poeng 5,4,3,2,1 ble utslagene mindre poengmessig enn antall førsteplasser tydet på. Svært mange av de som stemte i år la med en kommentar om hvor vanskelig det var å rangere de fem nominerte - og alle nominerte fikk da også en bra andel topplasseringer.

Vi ringte til Bjørn Tore før avstemningsresultatet skulle kunngjøres på kondis.no, og det var en svært glad og stolt ultraløper vi fikk prate med. Han var hjemme med syk datter, men et kort øyeblikk ble nok datteren glemt og avstemningsresultatet fikk all oppmerksomheten.

For meg er det en stor ære å bli stemt fram av andre ultraløpere, sier Bjørn Tore. Siden jeg var en av de nominerte har jeg selvsagt vært spent og gått og håpet - men det var mange sterke kandidater, sier han. Nå har han fått ytterligere inspirasjon til å satse videre - ikke minst mot nye internasjonale ultramesterskap allerede i 2013.

Statuetten som er et synlig bevis på kåringen vil bli overrakt på et av vårens ultraløp.

De som var nominert: Thomas Andersen, Lars Christen Dørun, Jarle Risa, Gjermund Sørstad og Bjørn Tore Kronen Taranger. Les her om nominasjonen

Tidligere vinnere:
2009: Jon Harald Berge
2010: Gjermund Sørstad
2011: Gjermund Sørstad

Les også: Ultraløpsutvalgets hederspris" tildeles Trond Sjåvik for 2012