SE 330 BILDER FRA TERNINGENRITTET PÅ KONDIS BILDEBANK- IMAGESHOP

Dagens vinner Emil Hasund Eid i front over Terningåa tidlig rett etter starten foran "kongen av Terningenrittet", Steffan Hartz Repshus.

Etter de tre på pallen fulgte resten av Nestebys teamkamerater i Trek Mesterhus, Tor Bjørnstad-Tuveng, Martin Andersen og Eirik Fiskvik. Mangeårig vinner på flytstiene inne på Terningmoen og i Grundsetmarka, Steffan Hartz Repshus endte med å bryte årets ritt som var det 6. i rekken fra Elverums storstue, Terningen Arena. En annen "grand old man", Kjell Karlsen, holder også koken i år og kom inn på plassen bak Team Trek Mesterhus-kvartetten, ca. fem minutter bak den over 30 år yngre vinneren fra Kloppa Off Road Klubb.

Kvinneklassen ble som i 2013 vunnet av Tone Kristin Larsen fra  SK Rye som var nærmere fem minutter foran Ann Iren Bjørnarå fra Bærum OCK. IF Frøys Katrine Hofstad knep den siste plassen på podiet.

Årets trasé var som tidligere år 36 km lang, men noe mer teknisk enn tidligere utgaver. Et lengre parti på skogsbilvei var erstattet med sti, og sist helgs kraftige nedbør hadde satt sitt preg på løypa. Fint vær på rittdagen og fulltegnet hovedritt ga likevel 250 ryttere en fin innledning på terrengsykkel-sesongen i skogene vest for "Østerdalens hovedstad". Rittet var forøvrig det andre rittet som den fusjonerte klubben, CK Elverum (tidl. Elverum SK og JH Sykkel), arrangerte i løpet av fem dager. Søndag fikk nemlig landevegsrytterne sin lokale sesongpremiere i JH-rittet på asfalten i Elverum og Våler.

Samleside for Terningenrittet
CK Elverums nettsider
CK Elverum på Facebook
ALLE RESULTATER FRA TERNINGENRITTET 2016

Ådne Holter fra Ottestad SK var klar førstemann tilbake under Hamarvegen på 15-16-åringenes 21 km i Grundsetmarka.

Fredrik Lysakerrud i tet i turpulje som startet to minutter bak eliten. Odølingen ble til slutt klassevinner i M30-39 år.

Frode Røsand fra arrangørklubben var aller best til slutt i turpulja som vinner av M40-49 år.

Knut Erik Nesteby og Vidar Mehl kjempet om 2. plassen. Her etter ca. 28 km med Nesteby først.

Martin Andersen (24) og Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng var neste tospann både her etter snaue tre mil og i mål.

Eirik Fiskvik avsluttet Team Trek Mesterhus-rekka på 6. plass.

Kjell Karlsen stilte med 52 år gamle, men lette, bein på hjemmebane og tok 7. plassen.

Jan Erik Kørra fra Solør CK tok 2. plassen i Menn junior Elite bak Ola Jåvold Landmark fra Bærum OCK.

Stian luell fra Rena IL på veg til 14. plass i eliten.

Svenn-Martin Søgaard tok 3. plassen i M20-29-klassen som ble vunnet av klubbkameraten i CK Elverum Daniel Halvorsen Bergebakken.

Dagens andre kvinne i mål, Ann Iren Bjørnarå fra Bærum OCK, i full konsentrasjon i det helt nye stipartiet ca. 8 km før mål.

3. plassen i kvinner elite gikk til Katrine Hofstad, IF Frøy.

Det var ikke så mange som turde å hilse på fotografen på den helt nyanlagt stien slik som Stein Troneng fra Sjusjøen Bøy & Tøy.

Linn Røyne fra Barum OCK ligger her på 5. plass av kvinnene, men ble passert av ....

...Synne Steinsland fra  SK Rye med fire sekunder i mål.

Linda-Kristine Bjerke fra Glåmdal SK/Hedmark Terrengsykkel ble beste lokale kvinnelige rytter med sin 6. plass.

Heidi Kjernåsen fra CK Elverum var beste dame bak eliten på 8. plass totalt og klassevinner i  K40-49 år.

På plassen bak både totalt og i klassen fulgte lagvenninnna Linda Røset som hadde det gøy i terrenget på hjemmebane.

72-årigen (!) Johan Reidar Høgset fra Eidsvoll SK feide gjennom Elverums-terrenget på 1.41.28 som dagens eldste rytter.

Inger Senderud holdt tunga rett i munnen i kjent terreng og sikret seg både seieren i K50-59 og i venninneduellen med Lise Magnussen som kommer like bak.

Dagens bredeste smil stod elverumsingen Johanna Brandsegg for - og det var før hun visste at hun var klassevinner i K30-39 år. Like bak superveteranen Olav Brunstad som knapt har satt vekk skiene før startnummeret er festet på sykkelstyret.