Sjusjøen Langrennsarena og Åsmarka IL inviterer lørdag 14. september til tidenes første Sjusjøløp. - Vi ønsker å teste ut arrangementet før det vi gjør det større, sier arrangøren, som derfor har satt en grense på 200 deltakere i løpets første utgave.

Bildet: Utsikt fra Sollifjell som er en av fire topper som skal passeres på den lengste løypa i det nye Sjusjøløpet.
KLIKK PÅ BILDET FOR ENDA BEDRE UTSIKT!


PRESSEMELDING FRA DESTINASJON SJUSJØEN:

Lørdag 14. september ser Sjusjøløpet dagens lys. Bakgrunnen for å opprette et nytt terrengløp er at Sjusjøen ønsker å være en helårsdestinasjon for både mosjonister og aktive, og i dette løpet kan man se fjellet fra sin fineste side.

- Dette er i første omgang et testløp for å teste løypene for fremtidige arrangementer, men allerede i år håper vi på en del deltakere, innleder Cato André Granseth, arrangementsansvarlig Sjusjøen Langrennsarena.

Arrangørene byr på to løyper, én på drøye 21 km og én på 10 km. Ifølge Granseth er den lange runden noe av det fineste de har å by på i Innlandet og på Sjusjøen, både for løpere og gående.

- 10-kilometeren er en forholdsvis lett løype rundt Sjusjøvannet. Denne bør passe for alle. 21-kilometeren er trolig den fineste runden på hele Sjusjøen, med fire fjelltopper og utrolig utsikt. Begge løypene har drikkeposter underveis, og start og mål for begge distansene er på Sjusjøen Langrennsarena, utdyper Granseth,

Starttidspunktet er satt til klokken 10.00. Det blir fire klasser: Kvinner/menn junior og kvinner/menn senior. Det blir premie til de tre beste, pluss en rekke uttrekkspremier.

- Hilde GP, Åge og Petter Skinstad inviterer også til en åpen treningssamling på Sjusjøen denne helga, og planen er at de fleste derfra skal delta i løpet. Forhåpentligvis får de tøff konkurranse fra mange andre deltakere allerede i første utgave av løpet, avslutter Granseth.

Deltakeravgiften på 100 kroner betales når man henter startnummeret.

Påmelding, løypekart og annen informasjon finner du på Sjusjøen langrennsarenas nettsider 

Gratis treningsamlinger på Sjusjøen

Mer om treningssamlingene på Sjusjøen på facebook


Både 10 km og 21,5 km går på den nyanlagte gangstien rundt Sjusjøvatnet.


Lettløpt sti som 21,5 km-løypa skal følge over Snørvillen.