Som ellers i landet var det i dag strålende vær i Syvde i Møre og Romsdal da Blåfelden rett opp blei arrangert . Vår påstand er at Blåfelden rett opp er et av de bratteste motbakkeløpet i Norge. Etter 800 m på asfalt stiger løypen raskt gjennom småskogen, i åpnere lende og over bratte fjell. Løypelenden er 4.38 km fordelt på 842 høydemeter. Da er det også iberegnet en solid nedoverbakke før en igjen løper i svak motbakke mot mål.

7 kvinner og 29 menn fullførte løpet i konkurranseklassen. Men det skulle ha vært så mange flere i dette flotte arrangementet, innlemmet i Kosterikkje-dagene som løpet er en del av. Mens det var få i konkurranseklassen, var det desto flere som stilte opp i mosjonsklassen og det var hundrevis av publikummere i startområdet.

Arve Rindal, Eid IL vant herreklassen i Blåfelden i rett opp på tiden 42.05 og var over minuttet foran Jann Olav Tjønneland, Viksdalen IL på andre plass med tiden 43.17. Først på tredje plass kom Odd-Bjørn Hjelmeset, Vereide IL på tiden 44.03. Arve lå litt tilbake i første del av løpet, men tok stadig innpå de to i tet. Etter hvert passerte han både Jann Olav og Odd-Bjørn, dro i fra og tok en klar seier til slutt.

I kvinneklassen blei det mere "close race". Therese Sjursen, BFG Fana vant duellen mot Merete Helgheim (bildet) og satte samtidig ny løyperekord på tiden 45.55. Merete fikk notert tiden 46.44 og på tredje plass finner vi Åse Iren Sætre, Ørsta IL med tiden 51.08