Kondis har mottatt denne rapporten fra Lars Røttingen. Med foreldre som har hytte på naboøya er Piltevarden blitt en påsketradisjon legger Gulargutten til som med sine 3.48.47 på 1500m er en av drøye 50 i Hordaland med tid under 3.50 på denne distansen gjennom alle tider.


 

Lars Røttingen.jpgLars Røttingen i flott driv mot toppen med fantastisk flott utsikt i bakgrunnen

- Piltevarden Motbakkeløp på Mjømna i Gulen ble arrangert for 2. gang lørdag 8. april. Løpet går fra Mjømna Kirke (cirka 0 meter over havet) og har målgang på Piltevarden 194 meter over havet. Antall høydemeter høres i utgangspunktet ikke avskrekkende ut, men når løypen er «kun» cirka 2,1 kilometer lang så er det en ganske bratt stigning som skal forseres underveis for deltakerne.

- På øyen Mjømna er det cikra 40 fastboende, men i forbindelse med Piltevarden Motbakkeløp økes antallet betraktelig i og med at lokalbefolkning fra naboøyene, tilreisende hyttefolk samt motbakkeentusiaster fra både fjern og nær har fått øynene opp for det velarrangerte løpet ytterst i havgapet.

- Foruten en stor turklasse var det også et høyt nivå i eliteklassen. Nytt av året var enkeltstart for å forhindre den verste trengselen på de smale stiene opp bratthenget, og dette var en ordning som så ut til å fungere meget bra. I år som i fjor var det Thomas Finshus fra Stegaberg som vant herreklassen. Med tiden 12:53 seiret han foran Lasse Virkesdal og Knut-Magne Hauge, og vinnertiden til Thomas var bare 2 sekunder bak løyperekorden hans fra fjoråret. Også i dameklassen ble det samme vinner som i 2016. Her tok Anita Iversen Lilleskare en solid seier. Med 14:07 slo hun de fleste av herreløperne, og tiden hennes var hele 29 sekunder raskere enn hennes egen løyperekord.

- I etterkant av løpet samles samtlige deltakere i Mjømna Bygdehus for premieutdeling samt tilhørende servering av velsmakende bakverk, drikke og andre godsaker. Her var stemingen meget god, og også arrangørene Trond Spurkeland og Kristin Mjanger fikk sin velfortjente hyllest for det flotte arrangementet som de har fått på plass på Mjømna!

- For de som ønsker å avlegge Piltevarden et besøk så kommer det en ny anledning søndag 23. april når «3-fjellsturen» i Ytre Gulen arrangeres. Sammen med Byrknesfjellet og Midtbøfjellet er Piltevarden (Mjømnefjellet) en av tre topper som skal bestiges. Og Piltevarden Motbakkeløp er på plass palmehelgen i 2018 også!

Alle foto arrangøren

Resultater topp 5 herrer

Plass Fornavn Etternavn Tid
1 Thomas Finshus 12:53
2 Lasse Virkesdal 13:00
3 Knut-Magne Hauge 13:15
4 Bjørn Herfindal 13:34
5 Lars Røttingen 14:48

 

Resultater topp 5 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Tid
1 Anita Iversen Lilleskare 14:07
2 Målfrid H Valdersnes 16:55
3 Mari Vold_bjordal 19:39
4 Elise Machin 21:06
5 Renate Louise Blindheim-Hansen 25:05

 

Resultater Piltevarden Motbakkeløp 8.april 2017

 

120 - Piltevarden.jpg
Christian Larsen

IMG_6494.jpg
Mange trimmere deltok også
IMG_8262.jpg
Anita Iversen Lilleskare 

IMG_8317.jpg
Trond Spurkeland fra arrangørstaben tar seg selfølgelig tid til å løpe han også

Monica R. Jakobsen.jpg
Monika R. Jakobsen i strålende humør.

Premiebord.jpg
Premiebordet

lapper3.jpg
Servering i Mjømna Bygdehus

anita iversen lilleskare.jpg
Anita Iversen Lilleskare med best tid blant kvinnene.

vinner herrer.jpgHerrevinner Thomas Finshus får sin velfortjente pokal