Tjalve dominerte sitt eget løp på Ekebergsletta.
Med flere seiere og topplasseringer. 33:18 må sies å være en god vinnertid på Audun Nordtveit i løypa som går på gress og sti. Ikke hver dag en opplever at 5 kvinner kommer først over mål før første mann kommer. Men det fikk tidligere Kondispresident oppleve denne sensommerdagen. Han vant herreklassen men ble “bare” nr.6 totalt. I år var det også innlagt stafett på programmet og vi fikk en helt spesiell seierspall. Se video lengre nede i artikkelen. Vi hadde et klart inntrykk av at dette er løp som har høy trivselsfaktor. Et ekte grønnt løp. Men noe manglet.

123 deltakere?
I motsetning til den første utgaven av Norway Cross i 2011 hvor det virkelig var surt vær, kom solen og varmen i år sjøl om det blåste en del innimellom. Langbukse som tilskuer , kortbukse som løper.
Alt burde ligge til rette for at det igjen kan bli et stort løp på Ekebergsletta.
Under den første løpsbølgen var Osloløpet en av de virkelig store løpene. Dagbladet hadde eget bilag med alle resultater og det var en kjempemønstring på Ekebergsletta. Etter at løpet forsvant 2006 har det verdt et klart savn at det ikke har vært løp på Ekeberg.
Vi fikk for 2 år siden en sprintstafett sent på høsten og så kom Norway Cross i fjor. En løype som holder seg på oversiden av bilveien som splitter Ekebergsletta og dermed gjør det enklere å avvikle. Løpet bør ha et stort potensiale. Det første året ble det med 120 deltakere. Osloløp-venner som Andreas Hompland og  Trond Olav Berg hadde deltatt i alle 31 utgavene av Osloløpet og de stilte til start. Det første løpet var på 7, 5km I år var det gjort om til en løype på 5km og en på 10km.
I år ble det 123 deltakere. Med tanke på at Nordmarkstravern og Sørkedalsløpet den siste uka hadde henholdsvis 1040 og 1052 deltakere må en spørre seg hvorfor det bare kom 123 deltakere til Ekebergsletta?

De tre beste menn på 10km: Fra venstre: nr.3 Hans Kristian Fløgstad, vinner Audun Nordtveit og nr.2  Erik Sjöqvist

ALLE     RESULTATER

Fortsatt bare flatløping på gress på den første runden, men en kvintett har allerede stukket fra resten. Både 5 og 10km startet samtidig, men både kvalitet og kvantitet var best på 10km. Alle disse skulle løpe 2 runder.

Noen hundremetere senere har årets Norgesmester på 5000m Hans Kristian Fløystad kommet litt i skyggen av Audun Nordtveit, Tjalve og Erik Sjöqvist, Enhørna men han har fått en god ledelse på Magne Haga, Åsen IL som vinner U23 på 35:14 og Arild Christophersen som ble nr.2 i klasse 35-44 år på 35:33

Ley Muller som løper for OSI er i tet foran Jessica Gunnarsson, Vidar. Men det blir Jessica som vinner på 39:45, mens Muller får 40:55

Tjalves Louise Møgstad_Allum blir nr.3 totalt og vinner U23 på 45:13

Audun Norrdtveit løper litt feil på førsterunden men det får ingen betydning på rekkefølgen. Mange skunder tapt kan det heller ikke ha vært.  33:18 må sies å være en bra tid i løypa på Ekebergsletta.

Erik Sjöqvist løp feil sammen med Audun på første runden, på andre runden var han alene om å løpe det samme stykket feil igjen. Men det fikk ingen betydning for plassering. 33:54 kunne nok ha blitt noen sekunder raskere men andreplkass ble det.

Tonje Helle Flo, Tjalve  vant 5km

Christian Prestegård var raskest på 5km av mennene.

De 3 beste seniorene. Fra venstre:  Ingunn Yri, Asker Skiklubb, vinner Jessica Gunnarsson og nr.2 Ley Muller

3 beste på 5km: Annica Hernes, Vidar nr3, vinner Tonje Helle Flo, Tjalve og nr.2 SiriRostoft, Tjalve