Det er alltid stor stemning på Tyttebærmyra 2,5 km etter start og før mål i Trysil-Knut rennet. (Foto: Atle Rømo)

Etter at Søre Osen IL måtte avlyse Trysil-Knut rennet i fjor grunnet manglende påmelding, så er det gjort flere endringer. Erik Harviken er kommet inn som ny rennleder, og forhåndspåmelding er veldig lovende. Det er også flere grunner til at det ligger an til skikkelig comeback i Søre Osen 27.01.

Søre Osen Idrettslag har lagt ned mange dugnadstimer og penger i løypetraséen for å skape best mulig skiløyper. Det er kjøpt inn ny løypemaskin med støtte fra Raskifte-fondet som gjør at arrangørene nå kan garantere tidenes skiløyper for alle som deltar i det tradisjonsrike rennet i år. 

Fra TK-løypa i romjula preparert med nyanskaffet løypemaskin. (Arrangørfoto)

Etter korona-avlysningen i 2021 kunne Søre Osen IL endelig arrangere sitt 60. årsjubileum for TK-rennet i 2022 under krevende forhold for 200 deltagere i reservetraséen på Flishøgda. Fjorårets avlysning pga. manglende påmeldinger skyldtes nok i stor grad en uheldig endring av den faste renndatoen til en måned senere da det var langt større konkurranse om deltakerne. Både deltakerrekorden og løyperekordene ble satt i den 59. utgaven som gikk inn i historien som tidenes Trysil-Knut renn i 2020.

Det er pengepremier på henholdsvis 3000, 2000 og 1000 kr til de tre beste damer og herrer og 1/3 premiering i alle klasser.   

Trysil-Knut rennet er som tidligere seedingsrenn til Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Målgangen ved Søre Osen samfunnshus etter en liten kneik på de siste meterne. (Foto: Rolf Bakken)

Terrengsykkelpodden med sør-osingene Ingar Kristiansen og Erlend Olsen følger denne vinteren turrennene i Innlandet og har allerede hatt flere episoder med høyaktuelt stoff for turrenn-interessert og vil også komme med stoff sitt “eget” renn, Trysil-Knut rennet.

Siste episoder i Terrengsykkelpodden på Spotify

PÅMELDING OG DELTAKERLISTE
Trysil-Knut rennets nettsider
Trysil-Knut rennet på Facebook
Samleside for Trysil-Knut rennet