Team Kondis_logo.jpg26. august i år publiserte vi oppstarten på Team Kondis, et fellesskap for alle som er medlem i Kondis. Teamet skal bidra til sosiale og faglige møteplasser, og medlemmene kan konkurrere som «Team Kondis» i konkurranser som løp, skirenn, sykkelritt og triatlon. Det eneste kravet for å få være med i Team Kondis er at du er medlem i Kondis. Du trenger ikke foreta deg noe som helst. Det kan imidlertid være lurt å være med i Facebookgruppa for teamet slik at du holder deg orientert om både lanseringen av teamtøy og invitasjoner til arrangementer. Her kan du også selv publisere innlegg og avtale møter. 

Eget menypunkt for Team Kondis

I forbindelse med Oslo Maraton lovet vi bort startplasser for to personer som ønsket å løpe for «Team Kondis» - og vinnerne av disse plassene kan du lese mer om nedenfor.

Vi finner fire deltagere i resultatlistene som løp for det nystartede Team Kondis - to av dem er altså søsknene Turid Støa Bergmann og Casper Bergmann Henriksen som vant startplassene vi annonserte, og som du kan lese mer om nedenfor. De aller fleste var jo allerede påmeldt da vi startet opp, hvis ikke tror/håper vi mange flere ville løpt for Team Kondis allerede i årets Oslo Maraton.

Vi finner 13 løpere i resultatlistene fra Oslo Maraton som løp for Team Kondis eller Kondis:

Name Club Distance Category Time # Sex # Category
Sol Hagen Telenor/Team Kondis 10 for Grete K35-39 43:09 48 4
Turid Støa Bergmann Team Kondis 10 for Grete K40-44 59:39 1073 130
Ragnar Ringen Petersson Kondis 10 for Grete M60-64 59:44 1776 38
Øystein Kristiansen Team Kondis 10 for Grete M35-39 1:20:52 2377 289
Casper Bergmann Henriksen Team Kondis Halvmaraton M24-34 1:33:21 670 352
Atle Nytun kondis Halvmaraton M75-79 1:53:00 2840 1
Rune Fossheim Kondis Halvmaraton M60-64 1:53:50 2953 53
Madeleine Fannemel Kondis Halvmaraton K65-69 2:30:57 3011 15
Espen Haraldsen TeamKondis Maraton M50-54 3:53:34 1081 95
Espen Haraldsen Kondis 10 km plogging   3:54:55 32  
Nicolai Østhus KONDIS Maraton M65-69 3:56:46 1189 6
Eva Holøyen Kondis Maraton K40-44 3:57:09 188 29
Svein Pettersen Kondis Maraton M65-69 5:19:08 2140 16


Vi kontaktet søsknene Turid og Casper fra Trondheim etter Oslo Maraton for å høre litt mer om hvorfor de løper - og opplevelsen deres i Oslo:

Turid Støa Bergmann, Team Kondis:

Kondistreninga er et fantastisk gratistilbud
- Jeg er ganske ferskt Kondismedlem. I juni 2019 fikk jeg endelig mulighet til å bli med på Kondistreninga i Trondheim som er et fantastisk gratistilbud (med kondisambassadør Sol Hagen i spissen) som passer for alle. Kondistreninga har gitt meg et fellesskap med andre løpere og mosjonister, det har pushet meg til å oppnå mer med løpinga enn jeg hadde klart på egenhånd, det får meg opp av sofaen hver tirsdag og det fellesskapet motiverer meg til å prestere mer selv og ikke minst har jeg glede av å følge de andre treningskompisene. Jeg meldte meg med i Kondis i sommer og representerer gjerne og løper med glede for Team Kondis. 

KOndistreninga_foto_Kjetil_Sletten.jpg
Fra en av de siste Kondistreningene i Trondheim, der Turid og Casper er to av deltagerne. (Foto: Kjetil Sletten)

Hvorfor løper du Oslo Maraton.
- Jeg løp 10km i løp første gang for 2 uker siden under Trondheim maraton. Da Kondis utlyste konkurranse om å delta i Oslo så benyttet vi muligheten til å delta og overraskelsen og gleden var stor da vi vant. Jeg ønsket å ta med meg min bror fordi han er viktig støtte for meg i løpingen. Han har holdt på med løping lenger enn meg, han løper mer, raskere og lengre men er en utrolig viktig støtte og motivator og det har han vært for meg fra første dag. 

- For meg er også Oslo Maraton litt spesielt. Min far (jeg og Casper har ikke felles far) Thor Støa løp sin raskeste maraton (såvidt jeg vet) under Oslo Maraton i 1988 på 3.01.58. Se også adelskalender maraton for Halden pr 2009. Pappa døde i 1997 så han har aldri sett meg løpe. Jeg begynte å løpe i januar i år og hadde aldri trodd jeg noen gang skulle stille på startstreken på Oslo maraton, så for meg er dette også en opplevelse som gjør at jeg sender noen tanker til pappa, jeg tror han hadde vært bittelitt stolt av meg i dag.

Casper Bergmann Henriksen og Turid Støa Bergmann løp for Team Kondis under Oslo Maraton 2019
Turid med den fineste trøya. (Foto:Marianne Røhme)

Fint at Oslo Maratons samarbeider med Stiftelsen Organdonasjon
- Organdonasjon er en av mine hjertesaker. Jeg har selv gleden av å ha folk i livet mitt takket være at andre har valgt å si ja til organdonasjon og jeg ønsker at flest mulig skal si ja. Det holder ikke at vi tenker at det er greit at våre organer gis bort etter vår død vi må si det slik at våre pårørende vet om det hvis de noen gang får spørsmålet om mine og dine organer skal doneres. Derfor er det viktig å skape blest om organdonasjon, snakke om det, og gjøre folk oppmerksomme på det. Jeg hadde ikke mulighet til å løpe for organdonasjon i dag gjennom påmelding men valgte å vippse en gave til Stiftelsen organdonasjon som takk for at jeg vant startnummer (og jeg skal framsnakke saken framover) men gleden var stor over å se de som i dag løp med grønne t-skjorter. 

Fantastisk stemning, men tungt
- I dag var det hardt! For en stakkars trønder var det i varmeste laget og jeg kjente underveis at det kokte. Tiden min i dag ble 59.39 (min pers i Trondheim for 2 uker siden var 56.44) men jeg er superstolt allikevel. Trondheim har flatere løype enn i Oslo og jeg syns det gikk forholdsvis greit. I dag derimot kjempet jeg meg gjennom de siste 5 km og den siste kilometeren så ut til aldri å bli ferdig.... Jeg måtte glemme tiden og ha fokus på å gjennomføre, så jeg tok meg tid til å gå gjennom alle drikkestasjoner (og et par andre ganger) som jeg ikke gjorde i Trondheim - men nå i ettertid tenker jeg at det var helt greit. Veldig glad for å ha fullført og jeg løp faktisk min nest raskeste 10km noensinne. Og det var fantastisk stemning i løypa!

Nybegynner (-e)
Jeg begynte å løpe i januar i år. VI skulle på ferie til Florida i februar der Casper ville delta på parkrun. Jeg tenkte at da må jo hele familien bli med og da måtte jeg jo trene litt i forkant. Så jeg ble med på min første parkrun på festningen i Trondheim i januar, deretter ble mine 2 yngste barn med og jaggu tror du ikke min mor etterhvert ble med også.... Nå er det slik at nesten hele familien løper, og på Trondheim maraton i år stilte vi 6 stk fordelt på 5 ulike distanser.


Clearmont_Parkrun_Florida.jpg
Fra Clearmont parkrun i Florida i februar. Casper, meg og de tre barna mine Eivor, Åste, Johan. 

Vi  deltok også på Tøyen parkrun her i Oslo i morgest, en rolig runde som oppvarming til Oslo maraton. Noe av det som nå motiverer er at vi løper som familie. Min mor som aldri har løpt overrasker stadig med å pushe seg selv, mine brødre Truls (Kristiansand Løpeklubb) og Casper har allerede løpt rikelig, men tror ingen av de hadde forventet at jeg storesøster også skulle bli med (selv om jeg ligger laaangt bak de enda). Også mine 3 barn på 7, 10 og 20 deltar når de ønsker på parkrun eller andre løp. Vårt neste løp sammen blir Rosa Sløyfe-løpet i Trondheim 12. oktober.

Turid 

Festningen_Parkrun.jpg
Fra Festningen Parkrun i Trondheim: Min bror Truls, min mor Brit, meg, min sønn Johan (10), Casper og foran min datter Åste (7).


Casper Bergmann Henriksen, Team Kondis:

29 år, fra Trondheim, egentlig glad amatørsyklist (Ranheim IL Sykkel), det første sykkelrittet jeg var med på var Tour de Frøya i 2015. Deltar i både terreng- (hovedsaklig XC) og landeveisritt.

Første løp i 2016
Inspirert av storebroren min Truls (som løper for Kristiansand Løpeklubb) så meldte jeg meg på mitt første løp i 2016, halvmaratondistansen på Holmestrand Maraton. Lite løpetrening på forhånd, så godt som bare sykling, resulterte i en sluttid på 1:56:48. Tok et par uker før jeg kunne gå normalt igjen. Etter dette så har jeg deltatt i alt fra 3000 m innendørs til hel maraton utendørs.

Jeg har vært medlem av Kondis siden desember i fjor, tror jeg meldte meg inn hovedsaklig for å få rabatt på Löplabbet.

Kondistreninga har blitt et fast innslag
Grunnen til at jeg ble med på Team Kondis er storesøsteren min Turid. Hun fikk jeg "lurt" til å begynne med løping nå i vinter, hennes første løp var Festningen parkrun #9 i januar i år (med piggsko!). Motivasjonen var at vi skulle på ferie til Florida i februar og at vi skulle løpe Clermont Waterfront parkrun der. Per dags dato har hun 24 fullførte parkrun, jeg har 34. Sosiale og artige løp.

Turid var den som fikk "lurt" med meg på Kondistreninga på Saupstad i Trondheim i sommer. Jeg hadde ikke hørt om opplegget før, men etter å ha vært med en gang så har det blitt en fast del av treningstimeplanen min. Masse hyggelige folk, og ikke minst god trening for både nybegynnere og de som er litt mer erfarne løpere. Som oftest intervaller av noe slag, men vi har også bl.a. hatt gjennomløping av Trondheim Maraton- og Rosa Sløyfe-løypa.

Turid_og_CFasper_OM-plakat.jpg
Dagen før dagen, vi er allerede på plass.

Stolt over å representere Kondis på Oslo Maraton
Løper Oslo Maraton i dag pga. at storesøster tagget meg i innlegget til Kondis på Facebook. Jeg skulle egentlig være med på hinderløpet WOX Trøndelag i dag, men la selvfølgelig om planene når vi vant startplasser til OM. Føler meg ganske tilknyttet Kondis etter å ha blitt med på tirsdagstreningene, og det er en organisasjon jeg er kjempestolt over å få representere i et såpass stort løp som OM er.

​Kjempefint at Oslo Maraton skaper blest om organdonasjon, det er en sak alle burde ta et standpunkt til. Plutselig så kan det være deg selv eller noen du kjenner som står i kø for å få et organ de ikke kan leve uten.

Valgte halvmaraton som distanse pga. at jeg løp hel under Trondheim Maraton for 2 uker siden, synes det ble litt tett på med enda en hel i Oslo. Løp hel på 3:25:09 (33 minutter raskere enn fjoråret) i Trondheim.

Carper_Eivor_Turid_Tøyen_Parkrun.jpgSammen med Eivor og Turid løp jeg TøyenParkrun som "oppvarming".

Sammendrag av løpedagen min i dag:
09:30 - Rolig 5 km på Tøyen parkrun som "oppvarming" til dagen. Jeg har vært med her én gang før, det er første gang for Turid og datteren hennes som er med oss som bagasjepasser og moralsk støtte. Vanligvis er vi med på Festningen parkrun i Trondheim. Kaffeslabras med arrangører og løpere i Botanisk hage etterpå, veldig hyggelig!

13:30 - Start Oslo Maraton halvmaraton pulje 1, sto helt foran ved start, så aldri noe til fartsholderen på 1:30 som jeg egentlig hadde tenkt å løpe med.

1 km: Åpnet med første km på 3:45, innser at dette er litt i overkant for en som har 1:30 som mål, ble litt revet med…
9 km: Blir heiet på av Ingrid Kristiansen, god stemning!

14.5 km: Heteslag eller noe i den duren? Småsvimmel. Kroppen var tydeligvis ikke helt forberedt på 21° og strålende sol. Senker farten, det blir en slags blanding av jogg og hurtig gange en stund. Ser 1:30-fartsholderen for første og siste gang, han passerer meg og forsvinner ganske fort… Forsyner meg godt på neste drikkestasjon. Tvinger meg opp i en halvveis respektabel fart igjen etter hydrering.

15 km: Sting høyre side.
16 km: Nå også sting venstre side. Herlig.
17 km: Ferdig med kneika opp til St.Hanshaugen, ENDELIG litt unnabakker.

20.1 km: Stortinget, passerer under en portal der det står "950 METER TIL MEDALJE" eller noe i den duren. Blir ganske motivert av tanken på "edelt" metall, gir på alt jeg orker til tross for fortsatt dobbeltsidige sting.

21 km: Oppløpet, ser målportalen, bruker alt jeg har igjen av krefter på en aldri så liten spurt.
21.1 km: Må støtte meg til et gjerde et par minutter etter målgang, får kavet til meg en medalje etter hvert. Pers til tross for MEGET uryddig løp siste 6-7 km. Dog ikke under målet på 1:30. Neste gang!

Sluttid: 1:33:21
Tidligere offisiell pers: 1:38:35 (Amsterdam 2018), har løpt på 1:33:36 under trening i august i år.

Turid_Casper_medaljer.jpg
Løpet er fullført, og vi har fått våre medaljer.