Trond Sjåvik fra Mosjøen løper lenger enn langt fortere enn de aller fleste. Nå tildeles han "Ultraløpsutvalgets hederspris" for 2012.

Se også omtale i Helgeland Arbeiderblad

Samtidig som NFIFs ultraløpsutvalg  nominerte utøvere til "Årets Ultraløper 2012", bestemte man seg også for å tildele "Ultraløpsutvalgets hederspris" til en løper som kan skilte med prestasjoner på distanser som er vanskelig å sammenligne med de andre.

Trond Sjåvik konkurrerer først og fremst på løp som varer en uke eller mer, og i flere år har han imponert med sine nesten umulige prestasjoner. Både i 2009 og 2011 var han nominert til "årets Ultraløper" uten å nå helt opp.

For sesongen 2012 mottar han altså en særdeles fortjent honnør i form av Ultraløpsutvalgets hederspris. Diplom vil bli overrakt ved en passende anledning i 2013.


Dette er ultraløpsutvalgets begrunnelse:
Noen av oss liker ekstreme utfordringer, men bare et fåtall går løs på dem med en appetitt som denne mannen...

  • I år var det først Athen 6-dagers der han vant og fulgte opp fjorårets seier på 1000 km samme sted.
  • På sommeren løp han TO500 som han gjennomførte på en strålende måte og ble nr.2.
  • Så var det klart for Transeurope footrace 2012. 64 dagers etappeløp gjennom Europa med målgang i Gibraltar. Etter nesten 400 timer effektiv løping spurter han i mål som nr.3 og stadfester sin posisjon som landets beste etappeløper over ekstreme distanser.

Trond Sjåvik tildeles ultraløpsutvalgets hederspris for sine meget sterke prestasjoner. Prestasjoner  som er vanskelig å forstå for oss som «bare» løper en-dags konkurranser.


Kondisomtaler:
Trans Europe 2012
TO500
Athen 6-days