Se også: Deltagelsen i norske ultraløp forsetter å øke kraftig

Nå er det kun 4 uker til årets utgave av Vestfold Ultra Challenge. Årets løp blir det største så langt med 80 påmeldte deltagere. 9 av disse løper trailløpene 17 og 27 km, mens det på ultradistansene 50 km og 50 miles er henholdsvis 41 og 31 som tar utfordringen.

Med Thomas Pinås som primus motor arrangerer nyetablerte HULK (Holmestrand Ultraløperklubb) den tredje utgaven av Vestfold Ultra Challenge lørdag 24. mai.

Kondisreportasje fra fjorårets løp
På bildet ser vi fjorårets suverene vinner, Didrik Hermansen, på Liglaneren etter 75 km (foto: Olav Engen)

Fortsatt 20 ledige plasser på årets løp:
- Dersom man fremdeles ikke er påmeldt er det fortsatt mulighet, vi har 20 ledige plasser på valgfri distanse, forteller løpets primus motor Tomas Pinås.

Se også tidligere omtale av årets løp på kondis.no

Påmelding

Løpets hjemmeside

Løpets Facebookside

Årets favoritter
Kondis.no har sett litt på deltagelsen i den lange løype, og finner en ganske klar favoritt i herreklassen ved tryslingen Sondre Amdahl fra Romerike Ultraløperklubb. Han liker det enda mer kupert, men skal få brukt krefter i VUC også. Klubbkameraten Amund Totland er ung og i stadig framgang - og løp inn til 3.plass i 2013 - men det er nok for tidlig å tukte Amdahl. Spennede blir det ellers med Kristian Qvenild fra Kongsberg som har 1. og 2.plass i 50-kilometeren fra de to foregående årene. Han har tidligere i Kristins Runde (50 miles det også) vist at han holder distansen.

I kvinneklassen blir det nok først og fremst en kamp mellom Ninette Banoun fra SK Vidar og Mona Kjeldsberg fra Romerike Ultraløperklubb, begge rutinerte løpere og flinke i terreng. Mona's klubbvenninne Cathrine Holme er nok like rask, men det spørs om hun behersker terreg like bra som de andre to.

Startlista pr 24.april

Samme dag som Montebellorittet
Da årets løp arrangeres samme dag som Montebellorittet som går fra Sande over Vestskauen inn til Konnerud blir det noen mindre omlegginger av løypa fra Svartvannet over mot Rønnehue det det blir stiløping istedenfor grusveg.

Jostein_Sirevaag_Erlens_Garnaas.jpg
På 50-milesdistansen er det ingen selvfølge at man er i mål før mørkets frembrudd.... her ser vi Jostein Sirevaag og Erlend Garnaas på vei mot mål i fjorårets løp (foto: Olav Engen).

VUC er IKKE et orienteringsløp
- Merking av løypa vil forbedres vesentlig mot tidligere, internasjonal merkestandard med refleks på merkestaver som stikkes i bakken vil benyttes i kombinasjon med merkebånd og skilt med pil i løypas retning. Merkestandarden vil følge samme standard som man finner i internasjonale ultraløp og kart skal i år være unødvendig, sier Pinås til kondis.no.

IMG_1479_Alf_Andersen.jpg
Alf Andersen derimot kom i mål mens det ennå var lyst, og varmt (foto: Olav Engen)

Ny og forbedret support i løypa
Løpet vil i år ha to supportstasjoner istedenfor en, disse vil være plassert i Hanekleiva ved fylkesveien (innkjøring til Franzefoss steinbrudd) og Kabaretta ved Montebello i begynnelsen av blåstien på oversiden av Lavvannshytta ved Vestskauen. Effekten av dette vil være 2 passeringer av supportstasjon for 50 km og 50 miles løperne ved Hanekleiva + 2 passeringer av Kabaretta for 50 miles løperene som totalt gir 4 supportstasjoner for 50 miles.

- På kabaretta blir det servert grillpølser, hamburgere, brødmat og diverse drikke. Ved Hanekleiva blir det brødmat og drikke i forskjellige slag, sier Pinås som legger til at de også jobber også med å få satt opp en enkel support stasjon på Andorsrud som er vendepunktet på 50 miles.

Nå også til topps på Hvittingen
Stemplingsposten på Hvittingen flyttes i år opp på toppen av utsiktstårnet – noe som gir løperne en ekstra mulighet for å nyte den flotte utsikten i alle retninger.

P1000182_Hvittingen_i_bakgrunnen.jpg
Midt på bildet kan man skimte tårnet på Hvittingen. I år går altså løype het til topps - ikke bare til stikrysset litt nedenfor (foto: Olav Engen)

Nye distanser – 17 og 27 km trailløp
Vestfold Ultra Challenge viderefører Hvittingen trail 27 km samt at vi introduserer 17 km Brannåsen trail – Hensikten med disse løpene er å gi tradisjonelle løpere en opplevelse av hva et ultraløp gir av opplevelser. Disse løpene er ment å være et springbrett til ultraløping og 50 km-distansen. Ultraløping avviker i stor grad fra et tradisjonelt halvmaraton eller maratonløp. I ultra er det å fullføre løpet som er i fokus, mens tiden man benytter ikke spiller den store rollen som i et asfalt løp.

IMG_0051_Tomas_PInaas (238x300).jpgThomas Pinås: Vi trenger flere frivillige til arrangementet
- Vi søker en 3-4 frivillige som kan tenke seg å bistå på selve løpsdagen og dagen i forveien med merking av løypa på sykkel eller til fots. I tillegg har vi også behov for bemanning av sekretariat på Hvitstein Stadion med tidtaking. Har du lyst og anledning for å bistå andre løpere med en enda bedre opplevelse under løpet så ta kontakt med meg;, sier Tomas Pinås.

Mobil 91843141 eller epost

På bildet ser vi Tomas etter 45 kilometer på UltraBirken 2012
(foto: Aslak Wangen)