Oslo Maraton er en folkefest. Det er løpeglede, gledestårer, smerte og seiersjubel. På gata i Oslo lørdag 19. september møtte jeg løpere med tårer i øynene, mange hadde ansiktet fullt av salt og felles for dem alle var gleden i ansiktet.
 

OI000010.jpg
Liv Jegteberg Lystad løp Oslotrippelen. Vi møtte henne mellom like før 10 for Grete. Da hadde hun løpt maraton og halvmaraton tidligere på dagen. Liv var i strålende humør, og hun syntes dette var skikkelig gøy.
 

OI000012.jpg
To lykkelige jenter Hilde Kristin Femtehjel og Inger Lise Lunde Husetuft etter målgang.


Hilde Kristin og Inger Lise løp halvmaraton, og begge var strålende fornøyd med løpet og arrangementet. Det er første gang Hilde Kristin løper halvmaraton, mens Inger Lise har løpt distansen 3 ganger før.

Jentene er veldig fornøyd med løpet, og synes det gikk kjempe bra. De avslutter nærmest i kor:


- Det var så gøy! Det var så mye liv i gatene, og du blir helt rusa på stemningen her!
 

 

OI000013.jpg
Terje Bustad løp halvmaraton utkledd som ølflaske.


Terje Bustad skal gifte seg om 1 måned, og dagens halvmaraton var en del av hans utdrikningslag. Han løp i ølkostyme, og fikk oppmerksomhet for det underveis. Hvorfor ølflaske? - Jeg er veldig glad i øl, forteller en fornøyd Terje. Dette er første gang han løper halvmaraton på asfalt, men har tidligere deltatt på Birkebeinerløpet.

Hvordan var opplevelsen?

- Det var veldig bra. Det går veldig greit første 13 km, men så går det på ren vilje siste 7-8 km. Nå blir det fest, avslutter Terje.
 

OI000018.jpg
Sykehusklovnene fikk mye oppmersomhet ute i gatene.
 

Sykehusklovnene vi møtte på gaten var der for å heie på løpere som løp til inntekt for organisasjonen. Sykehusklovnene er profesjonelle scenekustnere som har spesialisert seg i å jobbe med barn på sykehus.

Du kan lese mer om sykehusklovnene, og deres arbeid, på nettsidene Sykehusklovnene.

 

Marit.jpgMarit Imset Væring løp maraton, og hadde det fint hele veien. På bildet ser vi et innslag av "Runner's High". (Foto: Dagfinn Bang-Johansen).

Hvordan var opplevelsen?
Det var en perfekt dag for min del, god stemning og været var som bestilt. Jeg møtte mange kjente her og der, og skravlet litt før løpet. Jeg tenkte å ta dette som en fin langtur, før det store løpet mitt, Oslofjorden Rundt 10. oktober.

Jeg hadde en plan om at jeg skulle gå gjennom alle drikkestasjonene, sånn at jeg fikk i meg drikke og gel, og ikke bare kaste det i ansiktet.... Ballongen jeg lå bak ble plutselig borte, så jeg tenkte at jeg ikke skulle gå på den klasiske smellen å følge alle andre, men følge mitt eget løp. Det funket veldig bra.

Jeg kjente at det løsnet bra etter 8 km, og etter det var det bare kjempe gøy. Jeg smilte og lo, og koste meg hele veien. Jeg har løpt så mye i terrenget, at alle bakkene bare ble lekende lett. Jeg løp forbi mange de siste 10  km, og jeg følte meg bare sterkere og sterkere. Det var godt å få en god opplevelse som førstereis maratonløper. Alt i alt en veldig fin dag, forteller Marit.

 

OI000015.jpg
Noen av dagens helter. Målgang halvmaraton.
 

OI000023.jpg
Inne på Expo traff jeg på denne glade gjengen. Hilde Johansen, Trine Werner og Lise Lysfjord Pettersen fra Romerike Ultraløperklubb.
 

Hilde Johansen var fartsholder under maraton, og det er en jobb hun synes er veldig meningsfylt. Det gir henne mye å hjelpe andre til å nå sine mål, noe som også gir henne motivasjon til egne treningsmål.
 

OI000027.jpg
Armando Christensen og Johan Øy løp 10 for Grete. De går i samme klasse på ungdomsskole, og fant hverandre tilfeldigvis før start. De løp sammen hele veien, og synes det var fint å løpe sammen med noen.
 

OI000011.jpg
Det var mange med fargerikt løpetøy.
 

OI000028.jpg
Oppvarming til "3 for alle" på fredag.
 

OI000031.jpg
Stemningsfylt start- og målområde før 3 km-løpet.
 

OI000033.jpg
President i Kondis Tim Bennett sykler vinneren på 3 km trygt i mål.
 

OI000020.jpg
Det er viktig å dokumentere prestasjonene....
 

OI000021.jpg
... og sjekke sosiale medier.
 

OI000019.jpg
Aktiv mot Kreft var en av mange veldedige organisasjoner som hadde stands under Oslo Maraton.
 

OI000024.jpg
Løpeskjørt sin stand inne på Expo. Du får 15 % rabatt hos Løpeskjørt som Kondis-medlem.
 

OI000025.jpg
En av mange glade familier i målområdet.