Lofoten Ultra Trail tilbyr to distanser; 50 miles (81 km) og 100 miles(161 km). Start vil være ved Kirkefjorden på Moskenes for den lengste løypa og fra Lofotr Vikingmuseum på Vestvågøy for den korte løypa. Begge distanser har målgang i Svolvær på Austvågøy.

Utelukkende arrangørsupport
- Alle løpene i The Arctic Triple er med 100% support fra arrangør. Det vil ikke være tillat med eget support team – de må gjerne heie her og der, men vi ønsker å ha all support, sier prosjektleder Maria There Karlsen i The Artic Triple.  

 - Dette er både på grunn av miljøperspektivet og sikkerhet. Vi ønsker ikke mange hundre biler på veiene for å støtte løperne underveis – i tillegg tror vi det kan være bra å bare kunne møte opp og konsentrere seg om en ting – løpe, sier Karlsen som lover at arrangøren vil legge opp til ulike publikumspunkter underveis. 

Hun minner også om at midnattssolen har ankommet når løpet arrangeres, slik at det blir hyggelige lysforhold hele døgnet.

Løypekart og beskrivelse finner du på løpets hjemmeside - som utelukkende er på engelsk (!)
Der finner du også "Race Manual" og link til påmelding.
Hjemmesiden til The Artic Triple (Triathlon, UltraTrail og X-Lofoten)

Påmelding åpner 1. desember 16:00
Arragøren åpner for 100 plasser totalt på hver av distansene, men åpner for venteliste slik at om de fyller en buss til, og det går opp ift båtløft fra Reine til Kirkefjorden for 100 miles, så kan det bli flere til start.

Lofoten Ultra Trail 2015 - The Movie (4:36 min):
Det er en fantastisk løype arrangøren har konstruert, og en smakebit på drøyt 4 minutter ser du i videoen fra prøveløpinga i oktober:


Dyrt, men...
Interessen har vært formidabel, selv om den stivnet betraktelig da påmeldingsgebyrene ble kunngjort. Det blir spennende å se om en utrolig flott og spennende løype vinner over prisnivået - ikke minst med tanke på norske deltagere.

100 miles: 450 Euro (før 15.12.) 500 Euro (før 15.01.) 550 Euro (før 01.april). I tillegg kommer transport Svolvær-Reine på 60 Euro.

50 miles: 350, 400 og 450 Euro + transport til start 30 Euro.

Lofoten Ultra Trail på Facebook

Tidligere omtale påkondis.no: Planlegger å arrangere verdens råeste triatlon i Lofoten
Påmeldingen til Lofoten Triathlon åpnet 1. november.
 

Prøveløp_jente_foto_Kai-Otto_Melau.jpgFra prøveløpinga (foto: Kai-Otto Melau).

Lofoten_motiv_foto_Kai-Otto_Melau.jpgFra prøveløpinga (foto: Kai-Otto Melau).