– Trippelen skal i sin helhet etableres i perioden 2016-2017. Ekstreme utfordringer og ekstreme prestasjoner i en ekstrem natur vil til sammen skape verdens råeste multisportløp, uttaler Frank Hagen, daglig leder i XXLofoten, via en pressemelding.  

Det første løpet som utvikles er Lofoten Triathlon. Løpet blir en fulldistanse triatlon med ca. 3,8 km svømming i Svolvær havn etterfulgt av ca. 200 km sykling for så avsluttes med en spektakulær maraton som snor seg mellom fjellene før ruten tar utøverne opp i høyden med utsikt over hele Lofoten.

– Den spektakulære naturen gjør at dette er stedet hvor triatlon som idrett kommer «hjem». Lofoten er skapt for dette, sier Maria Terese Karlsen, prosjektleder for «The Arctic Triple».

Samarbeider med utøverne
Allerede 29. august gjennomfører 20 personer et fullskala testløp av Lofoten Triathlon. Med på testløpet er Allan Hovda, fjorårets vinner av Norseman og en utøver som har markert seg internasjonalt på kort tid og gjennomført et tyvetalls full- og halvdistanse trialonkonkurranser rundt i hele verden. 

– XXLofoten er svært fornøyde med å ha en så sterk ressurs med i test-teamet i august. Allan Hovda og teamet er ekspertene på hva som skal til for å få til verdens råeste og best organiserte triatlon. Det er helt bevisst at vi allerede fra dag én har involvert utøvere i utformingen av arrangementet, sier Karlsen.

Inspirert av naturen
«The Arctic Triple» vil bli tre unike løp, inspirert av Lofotens ekstreme natur og vikingenes kulturarv.
– Vikingene lot seg aldri hindre av voldsomme distanser eller fysiske utfordringer. De seilte til Istanbul i øst og Amerika i vest. XXLofoten skal bruke sine ti års erfaring som en av landets fremste opplevelsesaktører til å bygge en helt unik ramme rundt dette arrangementet. Lofoten har i over tusen år vært en arena for rå opplevelser. Nå skal verden også få ta del i «The Arctic Triple», avslutter Karlsen.

Flere bilder fra prøvekjøringen av Lofoten Triathlon som ble gjennomført tidligere i sommer:
23.jpg

49.jpg

37.jpg
 

51.jpg

20.jpg