I alt 22150 løpere fullførte søndag det 34. Berlin halvmaraton, som gikk i strålende vårvær. Som i halvmaraton-VM i København var det kenyansk dominans i herreklassen med kenyanske løpere på de 12 første plassene. Vinner av herreklassen ble Leonard Komon på 59.14. Kvinneklassen ble vunnet av etiopiske Tadelech Bekele på 1.10.05.

Av norske stilte Spirit-Stavanger FIK med syv løpere, og av disse ble Janne Elin Vatnaland  best og ble tredje beste norske kvinne på 25. plass med 1.25.31. Nest beste norske var  Ida Bergsløkken på 19. plass med 1.24.13.

På herresiden var Eirik Nordstrøm, Hytteplan Sport beste norske med 1.14.32 og 58. plass. Tromsø løpeklubb hadde i år med seks veteranløpere, og av disse ble Jon-Geir Iversen nr. 4 i M50-54 med 1.20.20, mens Alf B Dahl fikk samme plassering i M55-59 med tiden 1.23.48.

Alle resultater: Berlin halvmaraton 2014

Her kan du lese egen rapport fra Tromsø Løpeklubb

Siri vil har allerede rukket å blogge fra Berlin Halvmaraton.

26 år gamle Leonard Komon vant det 34. Belin Halvmaraton på 59:14. Dette var hans debut på distansen og aldri har noen debutert så raskt. Han løp seks sekunder raskere enn Moses Mosop debuttid i Milan i 2010.

Medvind under de første 10 kilometrene gjorde at det utviklet seg til et meget raskt løp. Kenyanernes hare Vincent Rono ledet sine landsmenn Komon, Cheroben og Daniel Chebii til en passeringstid på  27:40 på 10 km. Da var de verdensrekordfart (verdensrekorden er på 58:23). Men haren måtte gi seg, og da teten kom til Kurfürstendamm etter 11 km ble det for det meste motvind resten av løpet.

Verdensrekorden var bare å glemme, og da Komon og Cheroben nærmet seg mål ble det et skikkelig spurtoppgjør som Komon, verdensrekordholder på 10 og 15 km, vant, men begge fikk samme tid.

"Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen i debuten på distansen, sa Komon etter løpet. Jeg har selvfølgelig løpt lengre distanser på trening, men det er alltid forskjell på trening og konkurranser. Under 59 minutter var målet, men det lyktes ikke denne gangen. Det manglet noe. Men jeg vet hva som må til, og jeg vil forsøke å klare en slik tid i min neste halvmaraton, avsluttet Komon, som planlegger å løpe maratondistansen senere i karrieren.