Bildet øverst: Det var 44 løpere på startstreken i Strømstad da det ble arrangert seedingsløp til neste års utgave av Gøteborgsvarvet. (Foto: Kent Hansson)

Rundt om i Sverige arrangeres det i år totalt 20 seedingsløp til Gøteborgsvarvet 2015. Løypene er kontrollmålte og 10 km lange. Løpene er åpne for alle, selv om man ikke har planer om å delta i Gøteborgsvarvet.

Oversikt over seedingsløp til Gøteborgsvarvet 2015.

Lørdag ettermiddag var turen kommet til Strømstad. Det ble løpt to runder i en 5 km lang rundløype, hvorav 1,5 km/runde gikk på grus. Løypa var relativt lettløpt, bortsett fra en bakke en kilometer før mål/runding.

I strålende sol, lett vind og rundt 20 grader var det totalt 44 løpere (hvorav 14 kvinner) som fullførte det 10 km lange seedingsløpet.

Gustav Michelsson, Lillehammer IF vant herreklassen på 36.59, mens Rebecka Andersson, Strømstad LK vant kvinneklassen på 41.31.

Arrangementets hjemmeside

For seeding til Gøteborgsvarvet gjennom 10 km seedingsløp gjelder følgende regler:
Løper du under 35 minutter, multipliser tiden med 2,15 for å få din halmaratontid.
Løper du under 70 minutter, multipliser tiden med 2,30.
Løper du over 70 minutter, multipliser tiden med 2,40.

Komplette seedingsregler

De tre beste kvinner: Fra venstre: Rebecka Andersson (41.31), Dorte Foss (42.08) og Rebecka Johannesson (47.22). (Foto: Bjørn Johannessen)

De tre beste herrer: Gustav Michelsson (midten) vant på 36.59 foran Viktor Rombrant (høyre) på 37.08 og Bjørn Johannessen (venstre) på 37.24. (Foto: Stig Juliussen)

Gustav Michelsson, Lillehammer IF vant herreklassen på 36.59. (Foto: Kent Hansson)

Etter 5 km (midtveis) er det Viktor Rombrant, Lysekil som leder. Men han skulle ut på runde to bli tatt igjen og fraløpt av løpets vinner Gustav Michelsson som vi her skimter bakenfor i rødt. Bakerst i hvitt ser vi Jan Johannesson som kom på 4. plass til slutt, men her ligger på 3. (Foto: Kent Hansson)

Rebecka Andersson, som løper for arrangørklubben Strømstad Løparklubb, vant kvinneklassen på 41.31. (Foto: Kent Hansson)

Dorte Foss, Raufoss IL kom på 2. plass i kvinneklassen med 42.08. (Foto: Bjørn Johannessen)

Preben Gautun, Fredrikstad IF og Stig Lima, SkiLøperne løp på henholdsvis 40.09 og 40.19. (Foto: Kent Hansson)

Knut Ansgar Brox, BUL løp på 41.39. (Foto: Bjørn Johannessen)

DSC4058-257.jpgStig Juliussen, Halden IL løp på 47.00. (Foto: Bjørn Johannessen)

Rebecka Johannesson kom på 3. plass av kvinnene med tiden 47.22. (Foto: Bjørn Johannessen)

Michael Skärström, Falkenberg. (Foto: Bjørn Johannessen)

Espen Ringdahl, SkiLøperne. (Foto: Bjørn Johannessen)

Caroline Thelin, Skee. (Foto: Bjørn Johannessen)

Åsa Engedotter, Hamburgsund IF. (Foto: Bjørn Johannessen)

Siv Elisabeth Nygaard, Fredrikstad. (Foto: Bjørn Johannessen)

Håkan Fransson, Strømstad LK. (Foto: Bjørn Johannessen)

Ole-Anton Bakke og Linda Øyen, begge Jotun BIL. (Foto: Bjørn Johannessen)

Caroline Mörk, Fjällbacka. (Foto: Bjørn Johannessen)

DSC4124-214-240.jpg Lars Eriksson med Johannes Simu bak. Begge fra Gøteborg. (Foto: Bjørn Johannessen)

DSC4128-251.jpgAmanda Tysklind. (Foto: Bjørn Johannessen)

DSC4139-262.jpgMia Lindgren. (Foto: Bjørn Johannessen)