Første maraton på Gran Canaria fant sted i 2010 og arrangøren sier de ønsker å gjøre Gran Canaria Maraton til et av de store maratonarrangementa i Spania. Det har de ikke klart enda, men løpet vokser fra år til år.

Mens resten av Europa fryser, er det behagelig temperatur på Gran Canaria i slutten av januar måned. Gran Canaria Maraton appellerer til løpende turister, spesielt de fra Nord-Europa. Spanjolene er selvsagt i flertall på de tre distansene, 10 km, halvmaraton og maraton. I år var det påmeldt over 6000 løpere fra 51 nasjoner

56 norske deltakere stilte opp på de tre distansene og de beste norske resultatene kom på 10 km for herrer der 16-åringen Tore Dybdahl vant heile løpet på tiden 32.14, bare 4 sekund foran andremann. Magnus Dybdahl, som er tvillingbror til Tore, tok en pen 6. plass i løpet.

På den samme distansen løp også Audun Skogen godt og ble nr. 14 på tiden 34,44.

616 løp maraton søndag 26. januar, mens det var 2162 deltakere i mål både på halvmaraton og 10 km. Totalt var det 4940 løpere i mål.

Se bildeserie på canarias7.es

Foer_start
Tre spente karer fra Ålesund klar for løp i Las Palmas i morgentimene på søndag. Fra venstre Sigmund Rødal (halvmaraton), Helge Fuglseth (10 km) og Svein-Rune Johannessen (maraton)

Dybdal_Skogen
Tore Dybdahl, Audun Skogen og Magnus Dybdahl løp alle inn til gode tider og plasseringer på 10 km

Video fra 10 km i Gran Canaria Maraton filmet av Tor Egil Dybdahl. Vi ser løperne etter 400 m, 6 km og to premieutdelinger. Tore løp et meget klokt løp og lå i rygg på de beste hele veien. Han var i tet kun de siste 200 metrene.

San Silvestre, også det i Las Palmas, ble han slått av vinneren Francisco Ayoze CABRERA GALINDO med ett sekund i spurten. Nå ble det revansj, og det i et langt mer  internasjonalt løp enn San Silvestre, seier og solid ny pers. Tvillingbroren Magnus Dybdahl gjorde også et fremragende løp og perset med to og et halvt minutt! Han tok 6.plass totalt.

SENSACIONAL var ordet som gikk igjen da speakeren tok inn Tore mot mål og seier. Etter seieren i terrengløpet på  Gran Canaria forrige helg, venter nå det kanariske terrengmesterskapet (alle øyene) førstkommende helg.

Vinner_halvmaraton_bil
Vi stod 3 km fra mål og følgebilen viser 54.29 på halvmaratonvinneren

Vinner_halvmaraton
Vinneren på halvmaraton José Carlos Hernandez går i mål på tiden 1.04.48

Vinner_heil_bil

Like før mål viser klokken på følgebilen 2.28.42 for maratonvinneren. Vinnertiden blei 2.29.15

Vinner_heil
Vinneren på maraton var Eoin Flynn fra Irland

Svein_Rune_Johannessen_loeypa
Svein-Rune Johannessen fullførte maraton på tiden 3.32.53.

Vera_Nystad
69-årige Vera Nystad er gjenganger på Gran Canari Marathon, der hun kombinerer maraton med ferie. Vera fikk
tiden 3.38.31

Harald_Sel
Harald Sel løp maraton og skulle videre på en annen kanarisk øy rett etter løpet. Harald fikk tiden 4.22.48

Turid_Veggeland
Turid Veggeland løp maraton og er dessuten en meget reisevant dame. Turid løp inn til 4.43.44