Etter en strålende sesong med to VM-gull, ett VM-sølv og 3. plass i verdenscupen sammenlagt, var Olav Lundanes (28) suveren vinner i avstemmingen om å bli årets o-løper i Norge i 2016.

- Det er en fin anerkjennelse, sa Lundanes selv etter å ha mottatt prisen under dagens Blodslitet, med innlagt NM-ultralang, på Kråkerøy utenfor Fredrikstad.

Etter at Halden-løperen slo skulderen ut av ledd under 10mila i midten av mai – og fikk noen uker på sidelinjen og skadeforfall til EM i Tsjekkia – har han ikke sett seg tilbake.

Under VM i Strömstad manglet det bare noen små sekunder på at det ble 3 gull og full uttelling på skogsdistansene for den råsterke 28-åringen.

Han innledet med sølv på mellomdistansen, bare 14 sekunder bak gullvinner Matthias Kyburz, fulgte opp med gull på langdistansen to dager seinere, før han – sammen med lagkameratene på det norske stafettlaget – ga en oppvisning i stafettløping og løp inn til VM-gull på den avsluttende stafetten.

Med denne fasiten ble Lundanes VM-konge og vant også avstemmingen om Årets o-løper i Norge blant sportsjournalistene.

Dermed kunne altså Lundanes ta med seg denne prisen, sammen med seier i Blodslitet og NM-gull fra Kråkerøy i dag.

- En fin avslutning på sesongen, smilte dagens mann.