3 sjøers løpet opplevde en enorm vekst i sin 6 utgave. Hele 1070 fullførte dette flotte men til dels krevende halvmaraton som snor seg rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet. GTI og lokalpressen har i senere tid fokusert på mosjon og breddeidrett og med dette løpet slo det ut i full blomst med tanke på deltager rekord.

Dabaya Badhaso som har konkurrert veldig lite i år løp inn til en sterk seier på 1.08.21. På en sterk 2 plass kom Ferw Zenebe Berkineh fra Sandnes IL tett fulgt av Asle Tjelta. Bjørnar U Kristensen fortalte kondis.no før løpet at han skulle ta løpet som en treningsøkt og han kom inn til en fin 4 plass.
Vigdis B Holst løp inn til en meget  klar seier i dameklassen. Hun løp inn til tiden 1.21.09 og slo Wenche L Kvæven med over 3 minutter. På tredje plass kom 15 år gamle Kristine Holst som også er datteren til Vigdis.
3sjøers består også av stafett. Det er 5 etapper på denne stafetten og det vekles på hver drikkestasjon. Hele 28 lag fullførte denne stafetten. Det var fem  brødrene Ingebrigtsen som stakk av med seieren her. Henrik Ingebrigtsen la grunnlaget med en meget sterk første etappe. GTI kom i mål med sitt stafettlag 42 sekunder etter de 5 brødrene fra Sandnes IL
Stavanger Aftenblad har i samarbeid med Leif Inge Tjelta og Vigdis Holst lagt opp til et treningsprogram for å få 3 utrente utøvere til å løpe halvmaraton. I gårds dagnes løp var det eksamen for de aktuelle, og de bestod med glans.
Her deltok flere løpere i sitt første løp, og undertegnede kunne spore mye idrettsglede ute i løypa. Her løp folk i alle aldre og fasonger. 3 sjøers er absolutt et løp som ufarliggjør halvmaraton distansen, og det er gledelig å se at vi kanskje er på vei inn i en ny “joggebølge”.

Dabaya Badhaso inn til klar seier.               Foto: Susan Jane Mclinden

Vigdis Holst fra Skjalg IL                               Foto: Susan Jane Mclinden

Team Ingebrigtsen løper inn til seier i stafetten.            Foto: Susan Jane Mclinden

Den tidligere storløperen Atle Tanum intervjuer dagens vinner Dabaya Badhaso.           Foto: Susan Jane Mclinden

Jan Eric Christiansen og Cato Tjåland                           Foto: Susan Jane Mclinden