Allerede før første spadetak var tatt på tomten ved Leikvang syslet Gneist duoen Arne Rinde og Trond Leikvoll med tankene om et større innendørsarrangement i den nye friidrettshallen som allerede er omtalt som Hordaland sin nye storstue. Med god ballast fra deltagelse på de fleste av nordens største friidrettsstevner ble det fort bestemt at for å gjennomføre et slikt arrangement var kun det beste godt nok. Og etter at duoen har brukt over 150 dugnadstimer på planlegging, gjennomføring og etterarbeid kan vi trygt si det har kostet. Men som Arne og Trond pleier og si både om tid og penger når det gjelder idrett, "det er vel verdt og godt anvendt."

Valget hadde falt på helgen 18.-19.februar, men pga kollisjon med kursvirksomhet i kretsen måtte stevnet flyttes en helg frem. Litt uheldig med tanke på at dette var KM helgen i Rogaland, men til neste år vill man gjøre alt for å unngå en slik stevnekollisjon. Likevel kunne man registrere nærmere 1000 enkeltstarter og over 450 fremmøtte deltagere når status ble gjort opp.

I og med at dette var første gang et slikt stort stevne skulle arrangeres i den nye hallen ,fantes det mange utfordringer. Gneist hadde valgt og kjøre noen småstevner i forkant av det store stevnet og dette kom godt med i gjennomføringen av Pingvinlekene. Uten å gå særlig i detalj, er ikke det nye registrering/resultatsystemet i Leikvang Friidrettshall helt tilrettelagt for slike stevner og mye manuelt arbeide måtte gjøres både i forkant, under og etter stevnet. Arrangøren prøvde i best mulig grad bruke den flotte lystavlen i hallen for og holde tilskuere (og også utøvere/trenere) best mulig orientert. Når man i tillegg har den dyktige speakeren "Stein Fossen" bak mikrofonen fungerte dette nærmest perfekt. 

Med ca 60 funksjonærer lørdag og 45 om søndagen ble det lagt ned en god del dugnadstimer under stevnedagene på Pingvinlekene, et estimat på rundt 1000 timer i alle fall.  Arrangøren Gneist er en stor klubb og har også dyktige nøkkelpersoner. I tillegg må man kunne si at de også har en ivrig og meget dyktig foreldregruppe med høy kompetanse innen idrett. Miljøet blant disse er også meget godt, det merkes både på egne arrangementer og på lagets turer til de mange stevnene rundt i landet. At samtlige ønsker å være med til å bidra er en unik og gullkantet egenskap for en klubb som påtar seg slike store arrangementer.

Etter mange gode tilbakemeldinger fra både utøvere og ledere, blir det helt sikkert nye "Pingvinleker" neste år også. Og selvfølgelig håper Gneist på at Akvariet i Bergen blir med videre som hovedsponsor for arrangementet. 



Sannhetens time er kommet, Arve Rinde kan erklære de første Pingvinleker offisielt for åpnet.


Stolt gjeng fra Gneist sin PU avdeling, Sofie Nielsen,Mathias Thorvik, Heine Røssland,Frida Thorsen og Gina Ødegård.
 

En stolt Heine Røssland vinker med premien her sammen med Blekkulf.


Ansvarlig startordner Geir Sjursen sørger for å forklare rekruttene hvordan de skal forholde seg før starten,de følger lydig med.


Og etter løpet kunne rekruttene motta Pingviner for sin innsats fra Blekkulf som for annledningen var utlånt fra Akvariet.


Marianne Haukøy gjør stor lykke som Blekkulf,her deler hun ut Pingviner til samtlige PU og rekrutter.


Akvariet i Bergen stod som sponsor for årets premier, Pingvinen Pingu (1.pl), brettspillet Ping (2.pl)  og selen Zelters (3.pl).  
I tillegg har også andre sponsorer bidratt med gaveartikler.


Talentene Tuva Straume (Fana), Silje Stenersen (Gneist, Ingvild Myking (Bjarg) og Renate Lie (Gneist) under oppvarming.
De må pent holde seg utenfor den avgrensede hovedbanen når de ikke skal konkurrere. 


Speaker Stein Fossen har etterhvert fått seg et stort navn her på vestlandet og nyter stor respekt fra de aktive.
Hans enorme statistikk kunskap og kjenskap til de aktive utøverne gjør at publikum holdes orientert om det meste.


Stein Fossen hadde  denne gang hjelp av Jon Iden som holdt kontroll på oppdaterte start og resultatlister.


 Om man skal utsette noe på friidrettshallen på Leikvang må det kanskje være kulefasilitetene for publikum. Plasseringen bak svingen gjør det vanskelig å få full oversikt for publikum, men sikkerheten må det jo også taes hensyn til. Her er det Mia Andersen fra BT bokstavelig talt i støtet.


Norna Salhus stod denne gang som teknisk arrangør av kule. Under Framolekene gjør Gneist en tilsvarende vennetjeneste.


Silje Stenersen i luftig svev i lengdegropen. Som man ser krever også lengde mange "hvitkledde" funksjonærer/dommere.


Lengdeansvarlig Trond Norheim (th) kan konstatere at Karsten Warholm gjør det første hoppet på over 7 meter i den nye hallen.


Karsten Warholm fra Dimna i Ulsteinvik vinner lendekonkurransen med et hopp på 7.06. Han mottok også utmerkelse for å ha fått over 3000 poeng på 3 øvelser.


Stevnelege Karsten Gravdal fikk brukt legekofferten flittig under Pingvinlekene. Her er det Kristi Strømmen Kjerpeset fra Florø som må behandles for et lett overtråkk etter 60 meteren.


Men skaden var ikke værre enn at Kristi kunne løpe inn til seier på 200 meter.Hun ble også belønnet med ekstrapremie for 3 øvelser med tilsammen over 3000 poeng.


 Med en omsetning på nærmere kr 30 000 ble det lagd mange vaffler i "Pingvin kiosken" under de to stevnedagene.


Det var tidvis folksomt i kiosken med lange køer, men med stevnedager opp mot 10 timer melder sulten seg også.


Multitalentet Pål Haugen Lillefosse i luftig svev under stavsprangkonkurransen. 


Her svinger Torleiv Evanger fra Gular seg over 4.10 og vinner stavkonkurransen i Pingvinekene.


Tidtakerbua, "Stevnets hjerne". Mats Holm (t.h.) kjører det elektronsike tidtakersystemet, ved sin side har han Trond Leikvoll som er teknisk ansvarlig.  Peter Blucher kjører tekniske resultater manuelt mens Jostein Lie (ryggen til) har ansvaret for seeding.


Full stopp på tidtakersystemet, tekniske problemer kan man aldri garantere seg mot. Etter 30 minutter greide man å få systemet opp å kjøre igjen og dette var den eneste forsinkelsen under ett ellers prikkfritt arrangement.


Tidtakeranlegget fungerer igjen og Fanaløperne Eline Bruce og Eline Gjeldsvik kan atter få notert elektroniske tider.


Lars Arve Røssland konstaterer at Vetle Raa Ellingsen går over 1.40 i høyde.


Håvard Våge Oppheim og Magnus Leikvoll delte 1.plassen i Stav G16 år, de setter tydeligvis stor pris på premiene. 

Målfrid Pettersen Lunde er tilbake i form og forsynte seg grovt med Pingviner. Her tviholder klubbveninne Eline Myking på Ping spillet sitt som en strålende opplagt Målfrid PL tydeligvis er på jakt etter...... I den digitale verden fanges det mange gode motiver.
 

Full oversikt, starterne, her representert ved Inge Reigstad fyrte av opp mot 150 skudd i løpet av lekene. 


Her er det Cathrine Harris som er tidlig ute og blir tilbakekalt av starteren.


 Pingvinlekene hadde også en del tilreisende utøvere, her representert ved Iselin Ween Rustad fra Drammensklubben Sturla.


Trener Geir Harris, en av få leder i Gneist som fikk lov og være trener og ikke funksjonær under årets Pingvinleker.
Her kan han se at Håvard Rinde og Charlotte Harris gjør en perfekt veksling på 4x100m satfett. Det lover godt for kommende stafettsesong.