Med cirka 8 grader, jevnt høstregn og en tøff og teknisk løype som bød på såpeglatte singletracks og  flere våte og gjørmete partier,  ventet arrangør en del frafall. Men Hordalendinger er spesielt skrudd sammen, og nesten alle forhåndspåmeldte kom, i tillegg til en hel del etterpåmelding på løpsdagen. Ingenting er som et motbakkeløp i midt i november; Kanskje er det nettopp da en trenger det mest?

Stian Hovind-Angermund (Varegg) hadde seiret overbevisende i de to foregående løpene i konkurransen, og var storfavoritt foran dagens løp. BFG Fanas Ole-Martin Røssland hadde riktignok ikke prøvd seg i de tidligere løpene, og også Lars Olaf Haaheim, Espen Rognsvåg og Kjetil Dyrvik er sterke navn, men Stian unngikk ikke favorittstempelet av den grunn. I kvinneklassen stilte Elise Vikne (Osterøy) for første gang i år, som skulle prøve å utfordre palldeltakerne fra foregående løp Torun Øvergaard Aarvik, Linea Fredäng og Elisabeth Vikne.

Inn mot mål kom som ventet Stian først, med tiden 36:22, mens Ole-Martin Røssland tok andre plassen på 37:36  foran Lars Olaf med 37:43. Ole-Martin hadde gått kontrollert ut og tok seg gradvis opp på andreplassen.

Blant kvinnene var det Elise Vikne som kom først mot mål. Hun har trent mest flateløping den siste tiden og uttalte før start at hun var spent på hvordan dette ville gå. Men det gikk helt fint, hun vant klart med den fine tiden 44:16, foran Torun som fikk 46:22 og Elisabeth Vik som fikk 47:22.

Fullstendig resultatliste ligger her.

Bildene nedenfor er i hovedsak tatt av Bjarne Ludvigsen. Se også hans fulle bildeserie her.


Disse to deltakerne i trimklassen er blant de første ut. De har begge blitt sett på flere av løpene og er flittige trimmere i byfjellene.


En vennindegjeng fra HSI benytter lørdagsformiddagen på beste vis.


 
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.


God stemning hele vegen langs den blaute og til dels glatte traseen.


Ned fra Fjellhytten var det stedvis småbratt nedover. Her et nokså teknisk parti som forseres mesterlig av en fra aktiv klasse. Aktiv klasse er de som starter litt før fellesstarten til slutt.

 
Erik Angermann på god veg opp.


Christian Irgens i aktiv klasse nærmer seg toppen.


Førstemann fra fellesstarten er Stian Hovind-Angermund som nok en gang viser enorm styrke og teknikk oppover mot Blåmanen.


Et lite stykke bak kommer Ole-Martin Røssland på andreplass som har opparbeidet en luke til Lars Olaf Haaheim (3.plass).


Lars Olaf ser ut til å ha funnet tilbake til godformen etter en litt tyngre periode. Godt å se!


Endelig oppe på Blåmanen, og det er bare å lange ut ned mot Tindevann.


Maarten Boting forserer en av de siste hindrene oppe på Blåmanen.


Bjørn Harald Bongom må nok belage seg på å tørke skoa når han kommer hjem, men hva gjør vel det, når humøret er trimmet?


Haagen Nesse viser stolt frem t-skjorta si som viser han er medlem av treningsgruppen Fjellgeitene. Disse er kjent for sitt godlynte humør.


Torun Øvergaard Aarvik (2.plass kvinner) jager mot mål.


Pallen for kvinner: Elise Vikne (Osterøy) på førsteplass med tiden 44:16, Elisabeth Vik (Varegg Team Melkesyre) kom på tredje med tiden 46:22 og Torun Øvergaard Aarvik (BFG Fana) på andre med tiden 47:22.


Pallen for herrer: Stian Hovind-Angermund (Varegg Team Melkesyre) på første med 36:22, Ole-Martin Røssland (BFG Fana) med tiden 37:36 og Lars Olaf Haaheim (Varegg Team Melkesyre) på tredje med tiden 37:43.


God stemning i målområdet tross været og føret. Mange fikk bli kjent med underlaget på veg oppover, men det gjorde ingenting.

Vi takker arrangør for tre godt gjennomførte arrangement og ser frem  til neste års utgave.