24. februar 2015 vil flere hundre løpere fra hele verden stå klare til å forsere de store slettene og sandvollene mellom flyktningleirene El Aaiun og Smara i ett av de mest spennende løpene holdt på vår planet. Sahara Marathon med sin femtende utgave har bred støtte og meningsfylt innhold. Møt og løp med solidaritetsidrettsutøvere som legger ut på dette prosjektet hvert år, og få en ny erfaring for livet. Deltakerne ved Sahara Marathon kommer ikke for å slå rekorder. I dette spesielle løpet er opplevelsen den største grunnen til å løpe.

SMph_rullestol.jpg

Møtet med Sahara Marathon gir en opplevelse som kan forandre din måte å se verden på. Bo en uke hos en saharawisk flyktningfamilie og du åpner ditt hjerte for folk som deler sin husholdning i all sin enkelhet. Det er Sahara Marathon, en sportsopplevelse basert på engasjement og er reservert for personer virkelig ønsker å utrette noe.

SMph_Martin_Fiz_Publikum.jpg
Tidligere verdensmester Martin Fiz løp Sahara Marathon 2009.

Turen varer en uke, fra 21-28 februar, og går fra Madrid med charterfly direkte til Tindouf. Du kan løpe maraton, halv, 10k, 5k eller delta på turen uten å løpe. Prisen er € 900, og i summen er det inkludert charterreise, opphold, måltider, løp, gaver, veldedige prosjekter og visum. Det er egentlig enklere enn det ser ut, og ikke så dyrt for en reise som vil forandre livet ditt: Den femtende utgaven av verdens mest spennende maraton.

SMph_rullestol_maal2.jpg

Hittil har jeg mottatt kun to påmeldinger fra Norge, men mange flere har vist interesse:

Navn: Lise Grønskar, Oslo
Fødselsår: 1985
Planlagt distanse: Maraton

Navn: Simen Killingmo, Tolga
Fødselsår: 1982
Planlagt distanse: Maraton

"Lise skal neste år skrive bok om maratonløping. Hun studerer arabisk og bor for tiden i Kairo. Tidligere har hun jobbet i Aftenposten og Dagbladet (og hun har freelancet for blant andre Runner´s World). Hennes neste løp blir Ribbemaraton i julen for å holde seg i form. Deretter er det planer om Sahara Marathon 2015 Sahara Marathon blir da en sentral del av bokprosjektet."

Du kan lese bloggen til Lise her 

640_kart_vest-sahara_m_leirene.jpg

Vær med gjennom traséen med 30 min ny film på Radio y Televisión Española, filmet fra løpet i 2014.

Les mer om påmelding 2015

Artikkel fra løpet 2014

Nå er jeg spent på om flere melder seg på.  Det er kun ett fly som er booket. Jeg tror at det kan bli fylt opp rundt påmeldingsfristen ca. 15. januar. Første mann til mølla gjelder.


Cheers,
Oddvar Røsten
e-post: norwaymarathon (at) gmail.com 
Scandnavian contact in
SaharaMarathon Project

http://www.saharamarathon.org/