Med stort og smått var det 160 som fullførte årets utgave av Ormtjernløpet som fant sted ved Ormtjernhytta i skogene utenfor Halden. Løpet ble arrangert av Tistedalens Turn- og Idrettsforening og gikk gjennom myr, bekker og gjørme, før runden ble avsluttet med en svømmetur over Ormtjern.

Voksenklassen ble vunnet av Thomas Nakken som brukte 16.48 min. på den rundt 2,5 km lange løypa. På de neste plassene kom Håkon Jokstad og Willy Forsell. Beste kvinne ble tidligere eliteorienteringsløper Kajsa Nilsson med 19.02. Her kom Ingvild Torgersen og Franke Schmitt Gran på de to neste plassene. Juniorklassen ble vunnet av Marcus Syversen på 17.01.

Tre deltakere syntes en runde i gjørma ble for lite, og deltok derfor i "Extreme-utgaven" som bestod av TO runder. Sondre Aabø og John Vegard Pedersen krysset mållinjen likt på 40.16. Snaue fire minutter bak kom dagens tredje extreme-løper, Audun Larsen.

​Komplette resultater

Artikkel og bilder i Halden Arbeiderblad
Se også video i Halden Arbeiderblad

Tidligere års reportasjer fra Ormtjernløpet på kondis.no:
2012
2010

Thomas Nakken på vei opp av vannet som vinner av Ormtjernløpet/Råtassen. (Alle foto: Bjørn Johannessen)

Tidligere eliteorienteringsløper Kajsa Nilsson ble best blant kvinnene. Her har hun følge av Willy Forsell som tok 3. plassen i herreklassen.

Sondre Aasbø og John Vegard Pedersen doblet distansen og løp to runder i den krevende løypa. De krysset målstreken likt og delte dermed seieren i Extreme-klassen.