Søndagen ble innledet med 800 m for damer og de eldste herrene. Og det skulle komme til å bli kamp om gullmedaljene både i yngste dameklasse og eldste herreklasse. Gårsdagens klare1500 m vinner, Vigdis Reigstad gikk rett i tet med jevn fin fart. Bak fulgte Eli Simmenes (Osterøy) og Bente R. Midtun (Fri). Da det ringte så det ut til at Vigdis Reigstad hadde avgjort løpet da hun ledet klart med Bente Midtun nærmest. Men fra 3,plassen kom Eli Simmenes med en voldsom sluttspurt i siste sving og greide å passere lederen så og si på målstreken og vant med et fattig hundredel. Bente Midtun ble nummer tre i heatet og tok gull i K50.

Samme løpsutvikling hadde vi i herreklassen der det så ut til at Hagabart Vebostad fra Strindheim hadde full kontroll da klokken ringte. Men også her var det en ostring, Arne Mjelde, som fant reserver på siste oppløpside og greide å passere trønderen med snaue tiendelen.

Også de eldre damene løp godt, selv om de blir "litt borte" i et felt med menn og yngre kvinner. Beste prestasjon stod Bjørg Hagen fra GTI for når hun løp inn til norsk og nordisk rekord i K70 med tiden 3.15,57. Også et strålende løp av Mariann Stenbakk (68 år) fra Moss i M65 på 3.16,22.

Yngste herrer var neste heat ut, og her var det 45. åringen Lasse Erik Jensen fra Askim som umiddelbart tok føringen. Han fikk med seg de yngre Paul Anders Hoen (M35/BUL) og Johannes Økland (M40/GTI), men ingen av dem hadde fart til å utfordre Lasse Erik som kunne løpe inn til heat seier og gull i M45 med tiden 2.13,60. Heller ikke Paul Anders (M35) eller Johannes Økland (M40) hadde noe særlig konkurranse om gullet. Men bak disse ble det en tøff kamp om medaljene i M45, der en trio kjempet om medaljene. Når det ringte så det ut til at Jostein Lie (Gneist) skulle sette inn et rykk, men dette svarte Pål Vilanger (ASK) på og var klart sterkest på slutten og kunne løpe inn til sølv. Jostein Lie holdt greit unna for Helge Tysse fra Osterøy og kunne sikre seg den siste medaljen.

M50 og M55 var neste heat ut, og her var det Atle Magnar Bones fra Strindheim som var mest aktiv. Han brøt 1500 m i går da han hadde en "kjenning" i akkiles, men i dag fungerte det bra. Nærmest fulgte Øivind Øien fra Strindheim som løper i M50, men i dag var Atle Magnar klart sterkest og kunne løpe inn til gull i M55 med tiden 2.21,56. Øyen fulgte nærmest, og vant dermed M50 med tiden 2.23,49. Øyvind Trongmo (M55/Korgen) hadde ikke nok fart i beina denne gang, og den tripple Europamesteren innendørs for et par år siden måtte nøye seg med sølv, men vi har en mistanke om at han ikke presset for fullt da han så hvor sterk Atle Magnar virket. Det skulle komme en 3000 m bare en liten halvtime senere.

I siste heat, M60 og M65, var det spennende å se om Karl Vågstøl, med et gnistrende "Come Back" i går på 1500 m, kunne true seiersvante Harald Nygård. I rygg på Harald ut fra start virket hab meget lett, men Harald holdt høyt tempo hele veien og da 350 m gjenstod ante vi at det skulle komme til å bli for tøft. Det ble aldri stor avstand mellom løperne, men Harald hadde full kontroll og kunne løpe inn til sin tredje norske aldersrekord innendørs da han tok gull med tiden 2.20,41, drøye tre sekunder foran klubbkameraten Karl Vågstøl.

Det ble ingen kamp i M65 der Johan Borgarsen hadde full kontroll på sin argreste konkurrent på papiret Harald Ødegård som slet med skade. Vinnertiden til Johan ble 2.34,69 , nærmest fulgte Arne Warem (Gjesdal) mens Harald Ødegård måtte denne gang nøye seg med bronsen.

Osterøys hjemmeside med resultater

 


11 fullt konsentrerte deltagere på første heat under søndagen 800 m.


Vigdis Reigstad fra Fri drar tøfft fra start.Eli Simmenes fra Osterøy følger i rygg.


Hanne Liland fra Viking leder K40 år.


Mariann StenbakK (Moss) K65 og Bjørg Hagen (GTI) K70.


Eli Simmenes (142) får kastet seg den nødvendige millimeteren foran Vigdis Reigstag på målstreken og vinner K35.


Bente R. Midtun fra FRI vinner K50.


Eva Carlsen (Ready) unngår akkurat å bli tatt igjen av Anne Lillegård fra Ull/Kisa.


Arne Mjelde (139/Osterøy) får kastet seg foran Hagbart Vebostad  fra Strindheim og tar gullet i M70.

 
Klart for start M35, M40 og M45.


Lasse Erik Jensen (Askim) drar feltet tett fulgt av Paul Anders Hoen (BUL) og Johannes Økland (GTI).


Hard kamp om medaljene i M40, Pål Vilanger, Jostein Lie og Helge Tysse.


Heatvinner og gull i M40, Lasse Erik Jensen fra Askim.


Paul Anders Hoen tar gull i M35.


Og Johannes Økland vinner M40.


Pål Villanger kniper sølvet foran Jostein Lie og Helge Tysse i M45.


Jostein Lie fra Gneist "klokkes" inn på 2.24,95.


Klart for start M50 og M55.


Atle Magnar Bones fra Strindheim drar opp farten.


Magne Roald Vikne fra Osterøy fører forfølgerne.


Atle Magnar Bones holder farten oppe helt til mål og vinner M55.


Øyvind Øyen vinner M50.


Klart for start M60 og M65. Så får Harald Nygård være glad ikke dommerne så det "grove"overtråkket, men han tjente intet.


Harald Nygård (AKS-77) i tet tet fulgt av klubbkamerat Karl Vågstøl.


Eilif Villanger leder forfølgerne.


Harald Nygård inn til seier.


Johan Bergersen tar gull i M65.


Eilif Villanger tar bronse i M60 og Arne Warem sølv i M65.


Nytt tungt løp for en skadet Harald Ødegård. Bronse på 800 m er langt unna forventningene.