Ørjan Grønnevig er regjernende norsk mester på 10000 m, og banepersen hans var før start på 29.55,31 satt i fjor. I gateløp har han levert 29.20.

Nå prøvde 23-åringen seg i et meget godt felt i Lisboa. Ifølge rapporten på Spirits heimeside holdt han fart til 29 blank til halvveis, men etter 20 minutters løping måtte han slippe gruppa han lå i, og derifra og inn gikk det tungt alene.

A-heatet som Ørjan løp i, ble vunnet av spanske Aelemayehu Bezebeh på 28.12,85, knappe 2 sekunder foran Roberto Alaiz. Ørjan endte på 19. plass av 21 løpere i heatet.

Svenske Adil Bouafif ble nummer ni med 28.53,18 mens bare 19 år gamle Bart van Nunen fra Nederland viste lovende takter med 29.04,30.

"Uten konkurranseoppkjøring ble det etter hvert for tøft. Men med rundt 11 sekunders pers på distansen ser Ørjan fram til nye muligheter utover i sesongen," skriver Grønnevigs trener, Einar Søndeland på Spirits heimeside

Jessica Augusto fra Portugal vant kvinneklassen på 31.57,02, foran Salome Rocha fra Spania som fulgte 23 sekunder bak.