Ingressbildet; To glade vinnere som etter hvert begynner å få mange totalseire i Sørdalskarusellen. Begge imponerte med å løpe styggfort med gode tider i den nye løypa. Kjartan Helland, Moi IL og Hanne Mjøen Maridal var begge godt fornøyd med sine løp og er tydelig i form. Hanne Mjøen Maridal kommer rett fra VM i motbakkeløp i Bulgarske Sapareva Banya hvor hun ble nr 34 og ble beste norske kvinne. Foto: Finn Olsen

Elvlaløpet er 3500 m langt i ganske kupert terreng, der start og mål er lagt til Håkons Hall. Løypa går sørover og rundt Badedammen og oppover turveien til den gamle lysløypa for så å gjøre en runde omkring i denne før en tar tilbake i lett terreng over Kleivbakken og til mål.

Løpet ble knirkefritt arrangert av Tele BIL Lillehammer i samarbeid med Litrim i et varmt og flott høstvær.

Resultatene

Kjartan Helland tok teten i startfeltet allerede fra starten, og vant komfortabelt 16 sekunder foran Einar Haakon Christian Rose fra Sportsklubben Vidar. Her midtveis i løpet hadde Rose fortsatt følge med Helland.

Et lettløpt terreng. Oskar Udnæs (174) i klasse Aktive M 16-35 år leder her en gruppe løpere foran Birk Strand Bjørnå (148) som vant yngste gutteklasse 0-15 år. Bak ser vi Isak Skari Berger (139), nr. 2 i M 0-15 år.

June Olaussen i K 40-49 år er en ivrig trimmer, og har deltatt i alle ti løpene i Sørdalskarusellen 2016. Her heies hun fram av ivrige tilskuere.

Det var stor fart i løypa. Ida Børset Westad (18) nr. 4 i K 16-29 leder her en gruppe løpere foran Erik Pedersen (183) i M 16-29 år, Torstein Rudihagen (180) vinner av M 60-69 år, Theoline Kollshaugen (99) nr. 3 i K 16-29 år og Reinhard Kuhs i klasse M 50-59 år.

De aller ivrigste – disse har deltatt i alle 10 løpene i Sørdalskarusellen 2016:
Bakt fra venstre: Michael Myers, Egil Paulsrud, Lars Even Markerud, Anne Gunn Kraabøl, Helge Leonhardsen, Per Martin Johansen, Geir Strandbakke, Arve Hilleren, Gunnar Henriksen, Dag Storm Henriksen og Jørn Karlsen.

I midten: Svein Larsen

Foran fra venstre: Pål Arild Olsen, Marianne Øvstehage, Linda Breidablikk, Eivor Løkken, Ingebjørg Wikstrøm, Oddrun Hovsengen, Torstein Ous og Sondre Haugen.