Henning.jpgFra Norge reiste vår antagelig morsomste ultraløpsblogger, Henning Lauridsen. Slikt blir det både en god fortelling og mange bilder av - og selvsagt fullførte han konkurransen også - til en 14. plass totalt.

Hele blogginnlegget kan du lese her:
 
Addo Elephant 100 Mile Trail Run 

Bilder fra Hennings blogg.


Noen utdrag:
- Løpet gikk i en del av parken der det kun var sannsynlig å møte leopard av de syv store. Den man finner i Sør Afrika unngår stort sett mennesker, og man må helt tilbake til 10 november 2015 for å finne noen som har blitt drept av leopard i landet.

Vi fikk blant annet følgende råd:
- Sjekk elven for flodhester før man krysser
- Hvis man møter flodhester om natten, skru straks av hodelykten, legg deg ned og vent til de har passert
- Leopardene er sjeldent farlig for mennesker
- Man vil møte bavianer langs ruten som vil brøle. Ikke brøl tilbake.
- Se opp for slanger, særlig der det er gress og tett vegetasjon

 

elefant-driter.JPG
Denne elefanten møtte Henning dagen før løpet - på safari med bil.
 

- Jeg løp sammen med tre løpere fra Sør Afrika og kunne observere at jeg svettet ti ganger så mye som de gjorde til sammen. I tillegg var jeg 8 ganger så rød i ansiktet.

- I ettertid skulle det vise seg at en deltaker som krysset elven etter oss hadde sett en flodhest i vannet.
 

Elvekryssing_en_av_22.jpg
Elvekryssing på natten i Sør-Afrika er ikke for de mest mørkeredde.
 

- Strekket på 17 km tok 5 timer å forsere, og det var utrolig deilig å komme frem til det neste sjekkpunktet.  Det var identisk med sjekkpunktet fra kvelden før der de hadde så god og fet sjokoladekake. Jeg forsynte meg grådig av kaken på ny, og drakk så mange kopper med cola at magen fikk fasong som en basketball.
 

Hjortevillsvin.jpgTilskuer langs løypa; hjortevillsvin.
 

- Jeg var god og trøtt etter godt over 30 timer i naturen, og begynte å tolke det jeg så rundt meg feil. Det som så ut som om det var en antilope viste seg å være en busk, og det som så ut som en flaggermus var bare skyggene av noen blader som var i lysstrålen til hodelykten.
 

- Morgenen etter jeg kom i mål var det brunch og premieutdeling. Det viste seg at 26 hadde kommet i mål av de 37 som hadde startet. Ingen hadde blitt spist underveis og alle så ut vil å være i godt humør selv om de fleste haltet rundt på såre og vonde bein. Min tid holdt til en 14 plass. Uten ultraskjegget jeg har grodd siden nyttår, hadde det blitt 19. plass, og hadde skjegget vært lengre hadde jeg endt på plass nr. 10. Det er derfor bare en ting å gjøre hvis jeg skal nærme meg pallen i fremtiden.Like_før_start.jpgBilde rett før start...