Fra Kolbjørn Botten har vi fått denne meldingen:

Henrik Ingebrigtsen debuterte for sitt nye universitet i USA lørdag på 10.000 meter terrengløp. Anledningen var CHILE PEPPER XC FESTIVAL i Fayetteville, Arkansas.

Henrik løp inn til en 14. plass i det sterke feltet. Han var kun 50 sekunder bak vinneren på denne uvante distansen for han, og i konkurranse med eldre løpere.

Den meritterte distanseløperen German Fernandez (USA) ble nummer tre, 45 sekunder foran Henrik. Ett år eldre Fernandez tok i 2009 en knallsterk 11. plass i VM terrengløp, den beste plasseringen i juniorklassen i terrengløp i VM av en ikke-afrikaner de siste åtte år!

Ingen dårlig målestokk for Henrik altså!

Til sammenligning har Henrik endt opp cirka 40 sekunder bak Sondre Norstad Moen i de to siste års nordiske terrengmesterskap over 6 km.
Nå måtte han altså gi bare 10 sekunder ekstra over 10 km, og mot minst like sterke motstandere.