22. februar testa Ingvill Måkestad Bovim piggskoformen og vant en 1500 m i Stellenbosch på 4.13.34. (Tida ble justert med 1 hundredel i forhold til målklokka.) Neste jente var hele 25 sekunder bak, så her måtte Ingvill gjøre drajobben sjøl.

Tre uker tidligere hadde Ingvill stilt opp i McCarthy Toyota 10 km som hun vant på 35.41. Løpet gikk i høyden, og løypa rapporteres å ha vært noe kupert. Bestetida hennes på 10 km er på 34.09, satt i The Human Race rundt Sognsvann i 2009.

Sjøl syntes Ingvill det var godt å være i gang igjen etter det lange konkurransefraværet på grunn av både akillesskade og svangerskap.

- Jeg er godt fornøyd med begge løpa ettersom de var midt i en skikkelig hard og god treningsperiode, forteller Ingvill til Kondis.

1500 meteren var faktisk under B-kravet til EM, så slik sett er hun i rute til sommerens store mål. B-kravet er på 4.15,00, og ned til A-kravet på 4.12,00 har Ingvill Måkestad Bovim mindre enn halvannet sekund.

Det blir spennende å følge henne videre ut gjennom sesongen.