Folkehavet på Aker Brygge.   Foto: Heming Leira

I fjor, da KK-mila ble arrangert for første gang, badet løpet i et fantastisk oktobervær. I år var løpet lagt til midten av september og solskinnsværet ble akkurat like flott!  Selv om det var et stort løp litt lengre nord i landet, - damene strømmet til Aker Brygge i et ennå større antall enn i i 2011. Hele 3214 kvinner var påmeldt i år.
- Neste år blir vi 5000, sier KKs sjefsredaktør Gjyri Helén Werp på KKs hjemmeside.

Rytme, rytme, rytme
Som ifjor dundret musikken ut fra sceneannlegget og i motsetning til ultraløperne  i Norge som foretrekker  heavy metal, var det atskillig mer dansbare låter som ble spillt og med mange damer som holdt rytmen på scenen. Etter denne kraftige oppvarmingen var det klart for å komme seg til starten.

Ny startordning
Her var det nytt opplegg i år. Istedenfor at klokka startet fra en gikk over broa poå Aker Brygge, gikk løperne ca. 400 m frem. Og i det Ali Kaffe bygget var godt synlig, gikk starten når en passerte matter som lå på tvers av løypa. Dette ble klart og tydelig annonsert av leder og arrangementssjef i Bislett-alliansen Rune Stenersen. Det var likevel ikke alle som hadde fått det med seg. kondis.no traff Therese Engen, fjorårets vinner av KK-mila, og hun lurte på hvor starten var. Den var noen par hundre meter lengre fremme . Når Therese kom dit, hadde hun flere hundre løpere hun skulle passere. På vei tilbake mot mål løper løperne på det samme gangfeltet som de løper på utover mot Bygdøy. Tett er et svakt ord for hvordan de raskeste opplevde forholdene for å løpe fort.

Årets vinnere
På "KK-milas" 5 kilometer ble Live Solheimdal fra Molde-Olymp og Hege Njå Bjørkmann, begge med den kjempegode tiden 19.36 minutter. Fjorårets vinner, Siri Slotterøy Johnsen løp denne gangen inn til en fin 6. plass med tiden 22.19 minutter. På 10 kilometeren var det Trude Harstad fra Sparebanken Sør som var først i mål med 40.34 minutter, bare to sekunder foran Laila Mari Hofseth Wik!

LØPSFEST med trykk på fest
KK-mila er en løpsfest, men ikke et sted hvor du kan få tatt ut alt og få en god tid. TIl det blir det for mye zikk-zakk-løping. Men som en av deltakerne sa det, med et løpebånd som skiller de som løper utover mot Bygdøy og de som skiller de som løper innover mot mål, kunne mye vært gjort.

Men dette løpet er nok først og fremst en løpsfest hvor det å være sammen og råde grunnen aleine nok er det aller viktigste for de aller fleste. Det forteller over 3000 påmeldte damer og en klar økning i deltakertallet fra ifjor det meste om.

kondis.no gir deg 66  bilder fra årets  damefest i Norges mest brukte til/og-fra-jobben-sykle-løype langs Frognerkilen. Hvis ikke annet er nevnt er alle bildene tatt av Stian S. Møller. På hans side på nettet finner du forøvrig en rekke flotte bildesamlinger fra en rekke løp i Norge.

Ikke alle var like imponerte
Siri S. Johnsen har blogget om KK-mila og på teksten der og på kommentarene er det tydelig at arrangøren har en del å jobbe med foran neste års arrangement. Nå tror vi ikke at arrangørene ser det som viktig å få med så mange av de løperne som deltar i mange andre løpskonkurranser. Disse har foreløpig forstått at dette løpet ikke er for dem og uteblitt. Av de flere tusen løperne så undertegnede neppe mer enn 15 løpere han dro kjensel på. Og jeg har sett noen kvinnelige løpere de siste årene.

Det var to kvinner som fikk premie av flere tusen deltakere: Vinneren på 5 km og vinneren på 10 km.

Ifølge Siri presterete de å si etter å ha delt ut premiene: "resten av oss (løperne) er tapere, som kan få uttrekkspremie."
Såfremt Siri referer riktig er det bare en ting å si: Vedkommende som sa dette bør ALDRI få lov til å være speaker på et et kondisjonsarrangement igjen.

Fjorårets vinner av KK-mila Therese Engen.

Til venstre:  Live Solheimdal, Molde-Olymp som vant 5 km i år.

Ute ved Ali Kaffe-byggningen var det klart for 10km start.  Foto: Heming Leira

Det er ikke noe tull nårt damene byr opp til løpsfest. Champagne etter løpet og til å lede det hele an var det anskaffet denne lederbilen.                Foto: Heming Leira

Daglig leder og arrangementssjef i Bislettaliansen Rune Stenersen opplyste all om at herfra begynte tiden å gå. Foto:Heming Leira

Over denne matten å tiden begynte å gå.   Foto: Heming Leira

Etter noen par hundre meter passerte en utstikkeren for Kielferja. Bildet er tatt fra brua over til Kielferja.

Live Solheimdal, Molde Olymp og Hege Njå Bjørkmann lå tett hele veien og i mål var de likt på 5km Foto: Heming Leira

Hilde Henriksen, tidligere Bøler nå BUL startet en stund etter de andre men ble nr.3 med 21:30  Foto: Heming Leira

Siri Slotterøy Johnsen, Treningscamp  vant KK-mila ifjor i år ble  det 6.plass på 22:19  Men når det gjaldt Løpeskjørt vant hun uten ordentlig konkurranse.  Foto: Heming Leira

Astrid Nome, Treningscamp var en av utfordrerne til Siri i Løpekskjørt-konkurransen og nåddee nesten helt opp.

Tone Nordang Pettersen fra MOSSjonistene er sjølve sjefen for Løpeskjørt i Norge.
Det er bare  å sjekke ut her. Løpegruppa MOSSjonistene leser du om her.

Løpeskjørt har ennå ikke tatt helt av, hvis vi skal telle antall løpeskjørt i KK-mila, men denne kvinnen var stilig kledd.

På catwalken langs Frognerkilen.   Foto: Heming Leira

'

Laila Mari Hofseth Wik, tar andreplassen på 10km med 40:36, To sekunder bak vinneren.

Trude Harstad vinner årets KK-mila på 40:34

Lise Marit Kalstad var en av mange fra Treningscamp som stilte i KK-mila

Vanja Lona,. Treningscamp   Foto: Heming Leira

På vei inn til mål på Aker Brygge hadde den flotte sportslederbilen blitt byttet ut med danne damen.

Therese Engen, vinner av KK-mila ifjor må "brøyte" seg vei gjennom havet av løpere. Hun står oppført med 42:20 på 5km, men må ha løpt 10km. Det ville ha gitt en 7.plass

Hege Helseth Bang, Treningscamp ble nr.10 på 5km med 22:58  Foto: Heming Leira

Kristin Blomberg Pedersen, deltar på løp og triathlon I KK-mila ble det 49:49 på 10km
og en 85.plass av 1531 deltakere.  Foto: Heming Leira

Team Hjemmesykepleien løp med mottoet:  Jenta si det!  Foto: Heming Leira

Live Solheimdal kunne reise hjem med premier til en verdi av over 4000.- kr.
Live er veldig opptatt av utseende og er ofte ei skikkelig sminkedokke, skriver hun på sin egen blogg.  Hun viste ihvertfall på seierspodiet at hun ikke bare har talent for løping, beinføringen over seioerspodiet viste at hun ville klart seg ypperlig på catwalken!