Sandra Hansson stiller























Resultatlisten for Kraftprovet i 1992: Vinneren av Flickor 12 år var Sandra Hansson, og hun var bare sekundet bak vinneren av gutteklassen.

Vi møtte Sandra etter avsluttet treningsøkt på rulleski torsdag, og hun fortalte at hun var klar for Kraftprovets tøffe 11,6 km med drøye bakker opp og ned mellom slusene langs Göta Kanal. Langrennsjenta, som kommer fra Bäckefors noen mil fra Trollhättan, drev i sine unge år med friidrett og har deltatt i Kraftprovets ungdomsklasser med bravour.

Men hun regner seg slett ikke til favorittene selv om deltakelsen i dameklassen ikke er på samme nivå som den gang norske eliteløpere dominerte. Da måtte hun ha trent mer løpig og ikke minst intervalltrening. Hun er mest med fordi hun synes Kraftprovet nesten på hjemmebane er kjempegøy.

Selv om Sandre Hansson stiller for Norge når hun går verdenscupen i langdistanse på ski, så vil ikke svenskene høre at vi etter knappe fire år i Norge regner Sandra som norsk. Å vinne Vasaloppet i Sverige er stort, og når Sandra har gjort det to ganger, så vil hun for alltid bli regnet som svensk i Sverige.

Vi får derfor sette vårt håp til Margaretha Baumann som trolig blir beste norske i år. Og hun kan være med å kjempe om seieren. Formen er i hvert fall på oppadgående. Det viste hennes gode resultat  i Brunlanesløpet forrige lørdag. 

Foto: Per Inge Østmoen


Tre ambisiøse løpere fra Trollhättan
Tvilingbrødrene Peter og Henry Gross, samt Andreas Åhwall, bor i Trollhättan og er alle tre blant Sveriges aller beste langløpere. De konkurrerer i dag for den svenske storklubben Hässelby  Stockholm, men det er Trollhättan som er deres by og Kraftprovet står alltid på deres program.
 
Etter 24 Kraftprov er det ikke blitt en eneste svensk seier i herreklassen. Det er afrikanere og nordmenn som har delt på seirene. De mener selv at en kenyaner må regnes som favoritt i år også, men de ga langt i fra inntrykk av å være nederlagsdømte. Terrengspesialisten Åhwall med 4. plass fra årets svenske mesterskap i terrengløp har en personlig bestenotering fra 21 km på 1:10:10, mens Peter og Henry har prestert henholdsvis 1:06:12 og 1:06:55 på den samme distansen. Hvorvidt dette nivået er nok til å komme på toppen av seierspallen vil bli avklart senere i dag.



Fra venstre: Peter Gross, Andreas Åhwall, løpsarrangør Harry Lindell, Henry Gross. Harry Lindell er en skikkelig norgesvenn og har knyttet kontakter i Norge som har gjort at nesten alt som har vært av storløpere i Norge de siste 25 årene har deltatt i Kraftprovet. Selv er et av hans beste løpsminner knyttet til Larvik. I 1979 ble han nordisk mester på 1500 m i veteranklasse 45-49 år på den sterke tiden 4.02. Det er ikke mange 45-åringer i hele verden som gjør ham etter.
 
Foto: Per Inge Østmoen

Ta turen til Trollhättan og bli med!

Hvis du føler deg inspirert til å være med på Kraftprovets jubileumsfest, er det slett ikke for sent. Du kan nemlig etteranmelde deg inntil en time før starten, som går kl. 16:05. 


Les kondis.no-reportasjer fra tidligere år:

2009: Ny løyperekord og deltakerrekord i Kraftprovet

2009: Beyonce og Isabellah Andersson tilbake i Trollhättan

2008: Kom, vant og forsvant

2008: I dag er det Kraftprov i Trollhättan

2007: Kirsten Otterbus tredje strake i Trollhättan

2006: Kirsten Melkevik Otterbu vant i Kraftprovet

2005: Kirsten M Otterbu er i form til VM

2004: God norsk innsats i Kraftprovet

2001: Kraftprovet - Karl Johan Rasmussen nr. 7