Beyonce og Isabellah Andersson tilbake i Trollhättan
   
 
Isabellah Andersson vant fjorårets Kraftprov helt suverent mens hun var tre måneder på vei med Beyonce. I går var begge tilbake på pastaparty hos Norgesvennen Harry Lindell og gledet seg til dagens løp. To norske løperpar var der også: Svein Inge Buhaug/Åse Klinkenberg og Alemayehu Sitotaw/Nancy Sommer.
 
  Isabellah+Andersson+og+datteren+Beyonce.++%28Foto%3A+Per+Inge+%D8stmoen%29  
Isabellah Andersson og datteren Beyonce. (Foto: Per Inge Østmoen)

I fjor var Isaballah Andersson gravid i tredje måned med datteren Beyonce da hun vant Kraftprovet helt overlegent. I oktober tok hun pause i løpetreningen og fødte Beyonce 25. januar. Datteren er oppkalt etter hennes favorittartist. Mindre enn fire måneder seinere var hun tilbake i form og tok andreplass i Gøteborgsvarvet med 1.14.22. To uker etter det stilte hun i Stockholm Marathon og vant på gode 2.33.52 i sterk varm og i en tøff løype.

Onsdag vant hun Victorialoppet på Øland til ære for den svenske tronarvingen med flere minutters margin til nr. 2. I dag løper hun det 11,6 km lange Kraftprovet. Mandag er hun på plass på Bornholm for fem løp på fem dager på tilsammen 42,2 km. Her det ei jente som ikke er redd for å konkurrere.

Og hun etterlyste konkurranse! - Hvor er Kirsten, sa hun og etterlyste Kirsten Melkevik Otterbu. Vi måtte bare fortelle at Kirsten sliter med skader.

Hun ønsket at noen kunne utfordre henne i dagens løp. Isaballah kommer fra Kenya, men ble i vår svensk statsborger. Vi fortalte at to kenyanske jenter fra Baraka Runners er kommet fra Oslo. Nelly Jepkosgei løp tirsdag 1500 m på Bislett på 4.31.
- Flott! Var hennes kommentar. - Det er like fort som jeg kan løpe på 1500 m. Vi tror imidlertid at Isabellah greit vinner også i Trollhättan.


Fallens dager 50 år - Vattenfall 100 år
Det er stor folkefest i Trollhättan hvor Kraftprovet inngår som et av de store arrangementene. I tillegg er det mange markedsboder, flere store uterestauranter med livemusikk er satt opp for anledningen og det er et stort antall konserter med alt fra klassisk musikk og kirkekonserter til jazz, rock og pop. Totalt sett står rundt 100 arrangementer på programmet. Og ikke minst kan man skue det store fossefallet i sin fulle kraft og prakt flere ganger i løpet av Fallens Dager.

I år er Fallens Dager større enn noen gang, og det er ikke et hotellrom å oppdrive. Midnattssolrallyet har også lagt målgang ene dagen og start på neste etappe til Fallens Dager.

Det har i vår vært mange reportasjer i norske medier om depresjonen i Trollhättan i forbindelse med finanskrisen og SAAB-konkursen som har rammet byen. Vi merker ingen depresjon i Trollhättan, og Kraftprovet har rekorddeltakelse. Hoveddistansen på 11,6 km opp og ned blant kanaler, sluser og fossefall har rundt 1200 påmeldte og totalt blir det rundt 2000 med barne- og ungdomsløp og kortvarianten på 6 km - Slussprovet.

Altfor få nordmenn har oppdaget dette flotte løpet i byen som ligger bare tre timers kjøring fra Oslo og mindre enn 8 mil fra den norske grensen. Men det er ikke for sent å sette seg i bilen eller ta toget til Trollhättan. Hovedløpet starter først kl. 16.05 og det er mulig å etteranmelde seg.


Kraftprovets nettside

kondis-no-reportasje fra Kraftprovet 2008

kondis-no-reportasje fra Kraftprovet 2007

kondis-no-reportasje fra Kraftprovet 2006


 
Trives i Trollhättan
  %3Cb%3EKlar+for+start%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Inge+Buhaug+og+%C5se+Klinkenberg+er+tilbake+i+Trollh%E4ttan+og+hadde+en+hyggelig+kveld+i+g%E5r+sammen+med+andre+gode+l%F8pere+og+arrangementsstaben+for+Kraftprovet.+Her+er+de+fotografert+p%E5+terrassen+til+verten+Harry+Lindell.+Svein+Inge+ble+nr.+5+i+fjor%2C+men+f%E5r+problemer+med+%E5+forsvare+den+plasseringen.+Med+blant+annet+hele+7+Oslobaserte+kenyanere+fra+Baraka+Runners+og+SK+Vidar%2C+blir+det+et+rekordsterkt+felt.+%28Foto%3A+Per+Inge+%D8stmoen%29+  
Klar for start: Svein Inge Buhaug og Åse Klinkenberg er tilbake i Trollhättan og hadde en hyggelig kveld i går sammen med andre gode løpere og arrangementsstaben for Kraftprovet. Her er de fotografert på terrassen til verten Harry Lindell. Svein Inge ble nr. 5 i fjor, men får problemer med å forsvare den plasseringen. Med blant annet hele 7 Oslobaserte kenyanere fra Baraka Runners og SK Vidar, blir det et rekordsterkt felt. (Foto: Per Inge Østmoen)