Lørdag er det klart for Kristins Runde i Nordmarka for 3.gang. Arrangør er Romerike Ultraløperklubb... og 56 løpere er klar for turen over Nordmarkas fem 700-meterstopper med start og mål ved Mylla.

Det er snakk om 81,3 kuperte kilometer der ca 60 løpes på grusveier, resten på til dels kronglete stier. Samlet høydeforskjell er ca 2.500 meter.

Løpet var tidlig fulltegnet (60 løpere), men med noe forfall er det nå 56 løpere på startlista.
Påmeldingen er stengt, det er ingen etteranmelding løpsdagen.

Kristins GUBBE
Like før løperne skal opp på den første av 700-meterstoppene (Helgehaugen) treffer de på fyren til høyre; vi er sikker på at det er mannen til Kristin som ønsker oss god tur. Han virker svært viril, men det er jo også løperne så tidlig i løpet der de fleste har løpt under en time av en tur på +/- 10 timer (foto: Gunnar Fæhn 17.juni)

Fotografen innrømmer at litt av løpets merkespray ble brukt til å sminke Kristins Gubbe.

Løpets hjemmeside

Startliste med bilde av deltagerne

Favoritter
Løpets favoritt er vinneren fra de to første årene, Jon Harald "Stibolten" Berge, som satte en imponerende rekord på 7.17 i fjor i ei løype ingen andre har vært under 8 timer. Det er mange andre sterke løpere, der vi regner med at svenske Andreas Falk og kondisredaktør Runar Gilberg er de fremste outsiderne til plassene bak Jon Harald.

På damesiden blir det neppe ny seier til Fet-damen Marit Kristin (!) Berg Bjerknes, men hun stiller selvsagt opp på nytt. Det gledelige er at det er med hele 8 dameløpere mot 1 i fjor og ingen i 2008. Dersom vi skal gjette på en vinner satser vi på UltraBirkenvinner 2009 Miriam Gulbrandsen med svenske Sandra Lundqvist som utfordrer (Illustrasjonen viser Miriams startnummer i årets Kristins Runde.

Lokale forventninger
Av Romeriksløperne tror vi arrangørklubbens Frants Mohr (nr 3 i fjor) blir den sterkeste, med Jessheimkaren Bent Arne Skatvedt som utfordrer. Av damene tror vi Gjerdrumsløperen Mona Kjeldsberg blir hard å slå, og holder Lørenskogs Cecilie Karlsen som outsider.

Bildet nedenfor er tatt fra den siste av toppene, Oppkuven, hvor man fra toppen av tårnet har flott utsikt mpt snødekte topper på Norefjell (Foto: Gunnar Fæhn 17.juni).