Da påmelding fra Live Solheimdal kom inn kl 22:54 lørdag kveld, skjønte arrangør Flemma IL at den 23 år gamle løyperekorden til Inger Hilde Moltubakk på 36.56 kunne ryke. Klubben har i flere år kunne ”slippe unna” med å lokke med pengepremie på 3.000 kroner for ny løyperekord, men den tiden skulle vise seg å være forbi.

Da starten gikk med 50 løpere på tid (aktivklasser og mosjon), tok Solheimdal straks teten. Hun var i en egen klasse fartsmessig, og heller ikke noen av herreløperene var i nærheten til å kunne følge henne i bakkene oppover mot Flemsetra. Hun økte ledelsen utover i løpet og kom i mål på fantastisk ny bestetid 36.09, som er en forbedring av løyperekorden med hele 47 sekunder.


Live_Solheimdal_280816_Flemstubben_079.jpgLive Solheimdal. Foto: arrangøren


Solheimdal forteller etterpå at hun likte løypa godt. Spesielt godt trivdes hun etter de tre første kilometrene da hun kom over på grusvei med litt svinger og skog på begge sider som bidrar til fartsfølelse. Hun syntes det var tungt på slutten med den krevende Ørabakken, og kjente det nok litt i låra fra forrige helg da hun satte ny løyperekord i motbakkeløpet  Stornebba opp i Vistdal.

Live Solheimdal er fra Molde (Skåla), fyller snart 20 år og er en av de mest lovende langdistanseløperene på landsnivå. Hun kan bl.a vise til NM-gull på 10.000 m senior og NM-sølv 5.000 m. Hun bor nå i Oslo, trener i Sportsklubben Vidar og satser som utøver på heltid. Hun skal være med på NM i terrengløp i høst og senere nordisk mesterskap og kan bli uttatt til EM i terrengløp, om hun gjør det bra.

Det var ellers rekorddeltakelse på damesiden med hele 17 damer som deltok i aktiv og mosjonsklassen av de totalt 50 løperene på tid. Nest beste tid fikk Jenny Gåsø Schefte (41.26) i K 16-20 og tredje beste tid Therese Stokke Viken (41.30) i K 35-39.

Beste herre i år ble Are Uran i klasse M 40-44, som løper for Havørn (Averøya). Han kom i mål til nestbest tid totalt på 37.47. Deretter fulgte Sven Nylund, Molde-Olymp med 38.05 og Erik Hattrem, Molde med 40.42.

I turklassen var det også i år bra deltakelse med 25 deltakere. Unggutten Johan Fredriksen Orset, Torvikbukt, vant med 41.23. Deretter fulgte Carl Gunnar Orset og Daniel Kvalvik, også de fra Torvikbukt.
 

Kortlopet_280816_Flemstubben_060.jpgKortløpet for barn
 

Barneløpet

Det var fem som var med på kortløpet over knapt 1,5 km. Trym Gagnat, Flatåsen, fikk beste tid på 7.04 foran Elvira Bere og Fernande Bere, begge Dale il. I tillegg løp hele ni ivrige deltakere barneløpet på 300 m.


Deltakerantall

I trimklassen uten tidtaking var det som vanlig god deltakelse med 103 deltakere i alle aldre med eldste deltaker på 88 år, Aud Jensen fra Kristiansund! Til sammen med de 50 som deltok på tid, var det 153 totalt som deltok i 37. utgaven av Flemstubben i tillegg til 14 i barne-/kortløpet. Dette er noe som arrangørerene Flemma il er godt fornøyd med. Som vanlig var det trivelig stemning i grendahuset i etterkant av løpet der folk koste seg med mat og kaffe mens premieutdelingen pågikk.
 

ALLE  RESULTATER