MSM har gleden av å invitere til Tromsø Mountain Challenge, en helg med tre fjellløp. Fredag 24. august går MSM Ekstremløp (2,7 km), lørdag 25. august Tromsø Møuntain Ultra (50 km) og søndag 26. august Tromsdalstinden Opp (10,6 km). Du kan velge å delta i hvert enkelt løp eller alle tre løp som utgjør "Trippelen"

MSM Ekstremløp arrangeres for tolvte gang og starter fra Skihuset i Tromsdalen, og mål ved Fjellstua/Fjellheisen.

LITT OM LØPET
Løypebeskrivelse; Løpet starter ved Skihuset i Tromsdalen. Løypa følger stien over Tromsdaleselva ved "Tønna" går sørover langs gangstien. Så følger den Fløyveien oppover gjennom boligområdet, tar av til venstre i enden av veien og følger stien langs fjellryggen opp til mål ved Fjellstua/fjellheisen.

I kveldens Ekstremløp deltok 70 i konkurranseklassen og 4 i trimklassen i løpet opp til Fjellheisen. Denne løypa er absolutt ekstrem. Den er til for å virkelig kjenne hva melkesyre er, hva blodsmak i munnen er, hva det betyr å klare å løpe opp her. Det krever en god porsjon muskelarbeid. Men herlig er det for alle som deltar, selv når gjennomsnittspulsen hele veien ligger på 95 % av max!

Eirik Dagsønn Haugsnes fra Finnsnes (IL Pioner) gjorde reint bord. Knuste alles drømmer om å løpe forbi han. Den nye løyperekord ble på tiden 15.55. Det er en utrolig prestasjon. Dette med tanke på at Eirik for to helger siden ble nummer tre i norgesmesterskapet i Rosendal og sist helg ble han nummer fire i nord-Europas hardeste motbakkeløp, Skåla 1848 m Rett Opp. Kun slått av to av verdens beste motbakkeløpere, og en norgesmester av året. Da er vi spent på hva lørdagens Ultra løp over fjellet på 50,2 km vil bringe. Og så er det Tindløpet 1238 m Rett Opp på søndag.

Av damene er det Marie Nysted Grønvoll fra Furuflaten IL som er regjerende motbakkekvinne. Hun løp på tiden 19.50.

Mange flotte prestasjoner i dag. I morgen stiller 9 damer og 26 menn til start i tidenes første Ultraløp i Nord-Norge. Her vil vi kunne oppleve sterke løpere som Maria Nordfjell, Tromsø Løpeklubb, som har mange ultraløp på samvittigheten, blant annet Ironman på Kypros for ei tid tilbake.

I tillegg kommer Betty Ann Bjerkreim Nilsen, som har gull i junior-VMs stafett i 2005 i orientering. I 2010 uttatt til orienteringslandslagets utviklingsgruppe.  Hun er også en god skiløper med bronse i junior-VM ski i 2005.

Ca passeringstider i ultraløpet:

Tromsø Mountain Ultra
 
 
Første løper
Trollvassbu
09:25
Nonsbu
10:00
Blåkollkoia
10:25
Skarvassbu
11:00
Kryssing Tromsdalselva
11:30
Djupdalen
11:45
Bønnetuva
11:55
Fjellheisen
12:10
Svarthammeren
12:35
vakt.3. skytebanen
12:50
Drikkestasjon målområdet
13:00

Reportasje vil komme lørdag utpå ...

Bilder fra i dag:

 Alle foto: Johannes Borch


Eirik D. Haugsnes fotfølges av ukjent løper.


Maximilian Bie fra IL Pioner løp på tida 18.21


Maria Nysted Grønvoll, Furuflaten IL på tida 19.50.


Til venstre er Marin Holm fra Team Coop/ Kvaløysletta
Skilag på tia 21.10, til høre råløper Anders Nergaard
fra Northern Runners på tia 20.57.


I klasse 50 + kommer her Stig Ulvang fra Tromsø
Løpeklubb opp på tia 23.17. Bak han er Arja Arnesen
på tia 23.10 til slutt...

 Link til Midnight Sun Maraton resultater: MSM resultat