Tida er den nest beste norske på distansen så langt i år, men den kunne nok blitt en god del bedre dersom varmen hadde vært litt mindre trykkende og Ingvill hadde unngått kollaps. På sin instagramkonto skrev hun følgende etter løpet: 

"På de første 7 kilometerne løp jeg i snitt på 3.19 per km. Så måtte jeg kjempe litt på den åttende, men kom meg gjennom på 3.33 og leda løpet. Jeg tror vi alle kunne kjenne at de 34 varmegradene gjorde noe med oss. Min neste tanke var bare å prøve å holde farten og løpe hardt for å vinne løpet. Det streifet meg ikke at jeg skulle roe ned tempoet for å få ei tid i underkant av 34 minutter. Men etter ca. 9 km klarte jeg ikke å løpe lenger. Kroppen kollapset rett og slett. Jeg lå nede i seks sekunder (ja jeg tok tida med Garmin-klokka mi). Så kom Frode løpende med sportsdrikke og sa jeg måtte jogge til mål. I snublet meg gjennom den siste kilometeren - og endte på andreplass med 34.47. Hvilken løpsopplevelse." 

Da Kondis er i kontakt med Ingvill ei drøy uke etter løpet og spør om hun har kommet seg etter strabasen, svarer hun: 

- Det tok noen dager å komme seg igjen etter utmattelsen, men jeg hadde ei super økt i går, så jeg har definitivt kommet meg.

Kvinneklassen ble vunnet av Jodi Shimpson på 34.16 mens Justin Fritz var best av mennene. I alt fullførte 1212 løpere årets utgave av Gino's 10 km Night Race. 

Vi venter på bekreftelse på at løypa var kontrollmålt, men forutsatt at den var det, vil Ingvill Måkestad Bovim gå inn på en andreplass på den norske årsstatistikken, 12 sekunder bak Silje Fjørtoft. 

Ingvill_Maakestad_Bovim.jpgIngvill Måkestad Bovim - mens hun ennå hadde bra driv i steget. (Foto: privat) 

 

  SENIOR KVINNER KLUBB/LAND TID
1 JODI SHIMPSON NO CLUB 34,16
2 INGVILL BOVIM NORWAY 34,47
3 MARI RABIE NO CLUB 35,42
       
  SENIOR MENN KLUBB/LAND TID
1 JUSTIN FRITZ CERES 30,24
2 LUNGILE GONGQA NEDBANK 30,32
3 AKHONA MAKILA K-WAY VOB 32,11Alle resultater