Helt tilbake til 1975 har Askløpet vært fylt med sterk deltakelse fra kretsens beste løpere. Slik ble det også i dag. Gular har gode tradisjoner for å stille mannsterkt til det 4,5 km lange mojonsløpet ute på Ask ved Askøy. Løperen som vinner har nærmest fått høvding-tittel utover våren.

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) ser vi førsteårs senior Magnus Sirnes Hjellum, som sjokkåpner opp første motbakken. Casper Stornes prøver å følge Gular sin fremadstormende løper som vant gull på juniorenes 5000 meter på bane i fjor. Magnus vant også juniorenes terrengløp i lang løype.

Herreklassen ble en god triller da Halfdan Emil Færø (Varegg) klarte å ta inn igjen Magnus S. Hjellum like etter vending. Til Kondis forteller Magnus,- Jeg fikk en luke til Halfdan  tidlig i løpet, den holdt jeg til vendemål. - På tilbakeveien opp siste motbakke ble jeg innhentet av Halfdan og forbiløpt. Jeg lå meg litt bakpå og samlet meg for en skikkelig langspurt. Magnus sier videre,- jeg visste at Halfdan hadde brukt mye krefter på å hente meg og derfor ville jeg omtrent bare slå kontra. Jeg startet en langspurt omtrent 500 meter fra mål, heldigvis holdt det helt inn. Tiden blir pene 13.35 på Magnus og Halfdan med 13.37
Tredjeplassen går til Casper Stornes på 14.05  En del sjenerende vind ble det også for løperene under deler av løypen.

I kvinneklassen var Charlotte B. Kausland nesten like suveren som Pernille Thomassen var med sine seire i 2011 og 2012. Charlotte vinner på 16.55, nesten to og et halvt minutt foran Tuva Straume på 19.21 og tredjeplassen til Varegg sin veteranløper, Hanne Liland, tid 19.33.

Alle bilder lagt ut. Resultater under bildeserie.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

En strålende opplagt Charlotte B. Kausland under oppvarmingen til Askløpet. Hun løp fra alle i kvinneklassen og pene 16.55 for 4,5 km med en del sidevind.

Stemningen i herreklassen til Gular ser også ut til å være på topp. Anders Huun Monsen har vunnet to ganger før i Ask-løpet. Hans beste tid er 13.19. Bildet er like før start.

Ny rekord for løpet med 95 deltakere. Løypen er 4,5 km lang og lett kupert terreng. Dagens løp ble iskald sidevind under deler av løypen. Feltet gjør seg klar og det er et minutt igjen til start.

Knallhard åpning av Gular sin nye løper, Magnus Sirnes Hjellum, her etter 1,2 km ute i løypen. Casper Stornes følger på.

En mer rutinert løper med Halfdan Emil Færø, tar det litt mer forsiktig i starten.

Gular stiller som vanlig sterkt på Ask-løpet. Lars Røttingen fører Gular-gruppen, like bak ser vi Anders Huun Monsen med startnr. 804.

Terje Simmenes fra Osterøy IL kommer i tredje gruppe.

Christer Vonheim holder seg høyt oppe på resultatlistene, år etter år. Med tiden 15.15 blir det 11. plass.

Først på bildet er Kristian Ullern Faksvåg fra Gular, tid 15.08, bak følger Ask sin Daniel Einarsen, tid 15.49 og BTC sin Henrik Angermund, tid 15.13.

Fremst på bildet er det Bjørn Harald Bongom i fint driv. Dagens løp vitner om en veteranløper i god form, tiden blir 16.50.

Charlotte B. Kausland ute ved bakketoppen på 1,2 km. Ved siden av ser vi Askløperen Ronny Søraa. Han fikk tiden 18.03.

Per Gunnar Alfheim, mannen med over 40 maraton under tre timer. Dagens løp blir på 18.27, det ga 30. plassen.

Tone Lund Alfheim ute ved 1,2 km. Hun får tiden 26.13. Tone er også konen til den syngeglade Per G. Alfheim.

En rekke mosjonister og yngre løpere var å se i løypen ute ved Ask.

Magnus S. Hjellum løper det han kan mot mål, like bak jager Halfdan E. Færø.

Tungt, tungt, heldigvis bare få meter til målstreken for Magnus. Og ja, det er best å sjekke at seieren er i lommen..

Målstreken brytes, tiden blir 13.35 under iskald og sjenerende sidevind. En sterk tid under gjeldene forhold. Magnus er høvding i Bergen. Like bak ser vi Haldan Emil Færø som kommer inn til andreplassen med 13.37.

En god lørdag for Lars Røttingen, fjerdeplassen med tiden 14.05. I tillegg vinner favoritt laget hans Norwich 1-0 mot Hull senere på lørdagen.

Durabelig kamp til målstreken mellom Gular sin Alex Tesfamariam og Osterøy sin Terje Simmenes, begge på 14.54.

Tore Klanderud fra Varegg, inn til 17.02 og 21. plass.

Kristen Brosvik var en av mange yngre løpere fra Ask Friidrett. Han løper på 25.36.

Små barn kan gjøre mye med oss voksne. Kvinnen med startnr. 878 ønsker kanskje å være liten igjen? Uansett, det var god stemning som vanlig ute ved Ask. Ny rekord i deltakelse og prestisjen fortsetter for Ask-løpet.