Bildet: Marianne Pettersen med nr 364 ligger underveis i løpet litt bak Caroline Høistad Foss fra arrangørklubben, men i mål var Pettersen 5 sekunder foran (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Etter lang tid med sol og varme satte regnet inn omtrent i samme øyeblikk som Ull/Kisa IL blåste i gang barneløpet. Men regnet så ikke ut til å legge noen demper på humøret hos deltagerne. Totalt var det med 302 deltagere - hvorav 195 av løp 5 km på tid - mens 41 glade smårollinger stilte til start i barneløpet over 800 meter.

Mange bilder fra 1814-løpet

Fra starten på barneløpet. Dessverre i regnvær, men det så ikke ut til å legge en demper på løpsiveren.

Noen er raskest også i Barneløpet, selv om ikke det er det viktigste...
Her har Martin fra Raumnes & Årnes fått følge av et ukjent løperdyr.

Spiderman var også med.

Medalje og is til alle barna etter løpet.

Kjekt med "ei hand å holde i".

Start på 5-kilometeren med Kristian Monsen uvanlig beskjedent plassert til høyre på bildet.

Simen Rypdal, Lars Tvenge og Rune Engen i parken ved Eidsvollsbygningen.
Disse gutta ble nummer 5, 3 og 6 i mål på tider under 17 minutter.
De to første vant også aldersklassene sine.

Lars Anders Tenold fra Nordre Eidsvoll IL kom på 10.plass totalt og på 2. plass i M21-22.

Mårten Soleng Skinstad fra Vind IL vant M17-18 da han løp inn til 7. plass totalt.
Tidligere har storebror løpt bra i 1814-løpet.

Tom Erik Selliseth fra Fet Skiklubb vant klasse M45-49. Med tiden 18:05 var han 16. mann totalt.

Trond Hansen fra SK Vidar, superverver og styremedlem i Kondis vant M40-44 på tiden 18:03.

Fredrik Neumann og Svein Kristian Riisnes Aarvik fra Eidsvold Idrætsforening ble nr 1 og 3 i M15-16.
Begge gutta spiller fotball på EIF G16-lag.

Arrangørklubbens Sondre Westby Liestøl bla nr 2 i M15-16
mens Jonas Haarberg Bolgen ble nr 3 i M17-18.
Jonas var fire sekunder foran Sondre i mål. Sondre bommet
med ett sekund på 1814 da han fikk 18:13 i mål.

Fredrik Fuglerud fra Midsona Norge ble nummer 4 i M23-34 mens Sigurd Bakken med start nummer 13 ble nr 2 i M40-44. Avstanden var uforandret dem i mellom helt til mål; 18:33 og 18:38.

Atle Aas fra Hurdalsklubben Tversoglangs ble tredjemann i M40-44.

Ole Johan Garli med nr 283 ble soleklar vinner av M55-59 på tiden 18:39.

Kø i parken med Ayuub Hirsi fra Eidsvold IF foran Bernt Hoel fra Tversoglangs.

148 Morten Antonsen fra Nes Ski og 90 Martin Stokke fra Raumnes & Årnes tok de to første plassene i M13-14. Tidene var 19:02 og 19:13 med martin som bestemann. Han som passerer guttene og jager en tid under 19 minutter er Sjur Millidal, han fikk tiden 18:59.

Silje Eklund var tredjekvinne i mål og vinner av klasse K23-34.

356 Bjørn Lauglo er i bra form og satte aldersrekord for 2014 da han løp på 19.33 i klasse M 65-69 år.
Dette er så langt vi erfarer den beste tiden Bjørn har hatt i denne klassen.
Tidligere i år hadde han 19.49 i Stomperudkarusellen

Frode Monsen med nr 371 ble nummer 40 totalt og 4 i M50-54. Han hadde lagt ut dette bildet på Facebook der han skriver: - Et veldig fint løp og leggen voldte faktisk heller ikke besvær denne gangen. Jippii!  Her løper jeg gjennom parken foran Eidsvollsbygningen. Etterpå var det mer sightseeing på historisk grunn. Takk til entusiast og ildsjel Bjørn Hytjanstorp for bildet (og for løpet)

I dette feltet ser vi tre av de raskeste kvinnene:
108 Mette Bakken Skauerud som ble nummer 6 og vant K40-44, 184 Dorte Foss som ble nummer 4 og vant K45-49 og 80 Tonje Julsrud som ble nr 5 og blr nr 2 i K23-34.

Geir Inge Gundersen jages av Hanna Blom Breivik og Frida Kristine Forberg. Hanna (2 i K45-49) og Kristine (vant K21-22) ble nr 7 og 8 av kvinnene

Kim Vestli, enda en av gutta fra Eidsvold IF i 15-16-årsklassen.

Bente Holter fra medarrangør Løpsklubben 1814 vant K50-54 mens Kamilla Hammer bak henne vant K35-39. De var 12. og 13. kvinne i mål med Kamilla først av dem.

Erik Solen fra X-run og skøyteløper Torbjørn Sæther fra Eidsvoll Turn Skøyter.
Sæther vat klasse M60-64 på tiden 20:39.

Olaf Knai fra Hurdal ble nummer 2 i M65-69.
I fint løpeskjørt ser vi Ida Bekken Olsen fra det lokale Bønsmoen BIL.

Kristian Monsen slik vi er vant med å se han, først til mål.
Tiden ble 15:46 og avstand til nestemann var hele 56 sekunder.

Det brygger opp til spurtoppgjør om 2.plassen, fire mann på fem sekunder.

Den som vant spurten var Runar Sannerud fra Hurdal IL (i blå trøye). Lars Jørgen Tvenge fikk samme tid 16:42 mens Rune Nordgård og Simen Rypdal på de neste plassene fikk 16:44 og 16:47.

Tor Omar Nyquist fra ØSIL/VLLL ble 8. mann totalt (2 i M17-18) på tiden 17:18.

Pål Berg-Knutsen fra Hvam IL var klart raskeste veteran 50+ med 9. plass totalt og seier i M50-54 med tiden 17:45.