Favorittseier til Tengsareid
Torstein Tengsareid fra Eigersund satte en sterk løyperekord i Kyrkjebygdheia Opp i Nissedal som ble arrangert for andre gang lørdag 8. oktober. Han slo fjorårsvinner og skiløper Henrik Dønnestad fra Team Telemark med nesten tre minutter med den sterke tiden 33:18. Løpet er 8,2 kilometer langt og 550 høydemeter fra innsjøen Nisser og opp til Stemtjønn.

Hele løypa går på asfaltert vei og grus og har en jevn stigning på 7,5% fra stigningene begynner. Løypeprofilen passet vinneren godt, og han fant raskt en jevn og fin rytme, tok kommandoen og løp fra resten av feltet på 77 løpere, nesten dobbelt så mange som i 2015. Torstein Tengsareid står for en av de beste norske motbakkeprestasjonen gjennom tidene med 14. plass i årets motbakke-VM i Bulgaria, vant dermed som forventet.

Pallen i herreklassen (foto: Hallvard Kile)

De raskeste herrene:

63 Torstein Tengsareid 25 - 29 Herrer Egersund IK 00:33:18 (1)
48 Henrik Dønnestad 20 - 24 Herrer Gulset IF 00:36:01 (2)
51 Andreas Grøgaard 20 - 24 Herrer Kragerø IF Friidrett 00:36:33 (3)
123 Karl Magnus Mangerud 30 - 34 Herrer Flatdal IL 00:36:38 (4)
130 Andreas Værland 16 - 19 Herrer Vegårshei IL 00:37:15 (5)
110 Per-Gunnar Mustad 40 - 44 Herrer Langesund tri 00:39:05 (6)
115 Birk Svendsen 16 - 19 Herrer Imås Ski 00:39:13 (7)
8 Johans Grimstvedt 20 - 24 Herrer Nissedal IL 00:39:14 (8)
39 Torjus N. Fossli 16 - 19 Herrer Nissedal IL 00:39:38 (9)
202 Øyvind Hylleseth 50 - 54 Herrer Gjerpen Friidrett 00:39:45 (10)

3x Mustadseier
Vinner av dameklassen ble Brita Cecilie Mustad fra Langesund Triathlonklubb med tiden 41:59 som holdt til en 15. plass totalt. Løpets speaker, Toralf Grave, var spesielt imponert av  innsatsen til familien Mustad. ”Brita Cecilie vinner dameklassen, mannen Per Gunnar vinner klassen 40-44 år med tiden 39.05 og ikke nok med det, far til Brita Cecilie, Olav Meen, vinner klassen 70-74, godt under timen med 56.28. Så i denne familien er det gode utholdenhetsgener” sier Grave som bare venter på neste generasjon løpere i denne familien skal ta steget fra trimklassen til konkurranseklassen.

Pallen i kvinneklassen (foto: Hallvard Kile).

De raskeste kvinnene:

109 Brita Cecilie Mustad 40 - 44 Damer Langesund tri 00:41:59 (1)
44 Ingrid Ukkelberg 30 - 34 Damer Ingrid og lises... 00:43:33 (2)
127 Elise Katrine Amdal 25 - 29 Damer Fjellsport.no 00:43:42 (3)
126 Ingeborg Dahl 25 - 29 Damer Ringkollen Skiklubb 00:46:15 (4)
293 Birgitte Sættem Jomaas 35 - 39 Damer Flint 00:46:23 (5)

Per Gunnar Mustad, mannen til Brita, vant M40-44 (foto: Hallvard Kile)

Olav Meen, faren til Brita, vant M70-74 (foto: Hallvard Kile)

Surt vær ga redusert deltakelse
Leder av Nissedal IL, John Thronsen, var godt fornøyd med at over 200 av de 228 påmeldte startet i det mildt sagt vekslende været.

-Vi hadde tro på kanskje 300 deltakere om vi hadde fått samme strålende vær som i fjor, men med kald og sterk vind og lett snødrev på formiddagen, klarte vi likevel å lage god ramme for både trimmere og konkurranseutøvere i år også” sier Thronsen og initiativtaker til løpet, Eivind Halaas. De deltok begge selv i konkurranseklassen.

Når Julie Nilsen løp kortløypa fikk hun også hilse på vinteren (foto: Hallvard Kile)

Konkurransen går i høstferien og er først og fremst et familiearrangement med både trimløype og konkurranseklasse.

- Vi ønsker å lage et motbakkeløp for alle, og har derfor lav terskel for å delta, sier leder av Nissedal Idrettslag, John Thronsen. Hele 68 barn og unge under 16 år deltok. Yngste deltaker var bare 2 år og eldste 80 år.

Norges motbakkekommune
Den lille kommunen Nissedal i Vest-Telemark med 1500 innbygere har nå hele tre motbakkeløp. I tillegg til Kyrkjebygdheia Opp har vi Skuggenatten Opp og Havrefjell Opp, og Nissedal må med rette kunne kalles Norges motbakkekommune. Primus motor i det lokale motbakkemiljøet er Helge Reinholt fra Treungen.

ALLE RESULTATER

Flere bilder fra Kyrkjebygdheia Opp:

Se også løpets facebookside med mange flere bilder fra løpet

God stemning i målområdet (foto: Hallvard Kile)

Tengsareid i flott driv opp mot mål (foto: Hallvard Kile)

Tre generasjoner trimmere (foto: Hallvard Kile)

Anne Othilie Berg løp også trimløypa (foto: Hallvard Kile)

Helge Reinholt, primus motor i det lokale motbakkemiljøet - og ultraløpsmiljøet, løp selvsagt den lengsta løypa ( (foto: Hallvard Kile)

Marie Holand løp trimklassen (foto: Hallvard Kile)

Røde Kors hjelper til, og sørger for god beredskap i tilfelle uhell (foto: Hallvard Kile)