Arrangøren er fornøyd med deltakelsen i årets løp, totalt deltok 74 i trimklassen og 72 i konkurranseklassen.

På bildet smiler Tuva Toftdahl Staver (til venstre) og Mari Fasting.

Mange svært gode løpere stilte til start, og aller størst forventninger ble det stilt til John Sompol fra Kenya.

Forholdene for motbakkeløp var gode og løypa var tørr, men det ble i vel varmeste laget for de fleste. Tilskuerne på toppen uttalte at det faktisk var varmt å stå stille på toppen. Det skulle vel godt beskrive forholdene for deltakerne under årets løp.

Allerede på Nebba var Sompol i tet sammen med løpere som Johan Bugge (Eidsvåg) og skiskytteren Lars Berger fra Lesja. Men like etter at Nebba var passert, la Sompol inn et ekstra gear. På første mellomstasjon, Andersmyra, hadde han allerede skaffet seg 15 sekunders forsprang til Berger.

Mot toppen løp kenyaneren ytterligere fra. Han løp inn til tida 21.27, 11 fattige sekunder bak løyperekorden til Jon Tvedt. Lars Berger fulgte på andreplass og hadde tida 23.36 og Ola Berger løp inn til tredjeplass med tiden 24.14. På de neste plassene kom Johan Bugge, Øyvind Bygge, Andreas Svanebo, Hans Martin Gjedrem og Arve Ringdal.

Mari Fasting fra NTNUI, vant dameklassen foran Tuva Toftdahl Staver på andreplass og Kari Vikhagen Gjeitnes som tok tredjeplassen.