25.august arrangeres det første ultraløpet noensinne i Nord-Norge, da er det klart for Tromsø Fjellmaraton, som antagelig døpes om til Tromsø FjellUltra eller et annet navn som forteller at dette er ultra- og ikke maratondistanse.

Løypa blir minst 50,0 kilometer
På telefon fra Tromsø forteller Midnight Sun Marathons leder, Nils Isaksen Hætta, at ultraløpet først var planlagt som et fjelløp over 37 km med målgang i Tromsdalen. Så gjorde man en del forandringer slik at løypa slik den i øyeblikket ser ut er på ca 47 kilometer. Da er det jo ikke lenger et ultraløp, sier Hætta - som etter litt sparring med Ultraløpsutvalget nå har bestemt seg for å øke lengden til minimum 50 kilometer.

Det er fortsatt snø i terrenget, men så fort snøen forsvinner skal løypa måles og supplerende trasé bestemmer. Det blir muligens en ekstra sløyfe i Tromsdalen med super utsikt mot Tromsøya på andre siden av Tromsøysundet. Så godt som hele løypa går på stier og i fjellterreng.

Trippel løpshelg 24.-26.august
Tromsø FjellUltra vil inngå i et tredagars arrangement som innledes med et kort ekstremløp med vinnertid på under 20 minutter på fredag, Ultraløpet på lørdag og Tromsdalstinden 1238 meter opp på søndag. Av de tre første som er påmeldt til ultraløpet har to av dem også meldt seg på til resten av "trippelen", forteller Hætta.

Midnight Sun marathon, der Hætta har vært daglig leder siden 1996 omfatter nå 4 løp i tillegg til alle distansene i MSM; Mørketidsløpet, Ekstremløpet, Tromsdalstinden 1238 meter opp og nå altså Tromsø FjellUltra.

Ultraløpersamboer
Samboeren til Nils Isaksen Hætta, Maria Nordfjäll, har nok vært inspirator for det siste tilskuddet, hun har allerede deltatt i flere ultraløp - og hun skal selvsagt løpe ultraløpet i august (det røpte hun i en melding på Facebook sist helg)

På bildet ser vi Maria, Nils og datteren Ronja i Athen Marathon (privat foto).

MSM hjemmeside

Informasjon om ultraløpet og link til påmelding

Teller med til "HYTTEPLANken 2012" og "Ultraløperen"
Tromsø FjellUltra vil erstatte Trollstigen UltraRun på lista over løp som teller til Ultraløpsutmerkelsen "HYTTEPLANken 2012". Løpet i Trollstigen får sin debut først i 2013, men nå får vi i stedet "Midnight Sun Ultra Trail" (red. forslag til navn). Med en distanse på 50km+ vil også løpet telle med til den andre ultraløpsutmerkelsen "Ultraløperen" der man samler 1.000, 5.000 og 10.000 km til de tre utgavene av utmerkelsen.

Se lista og info om alle norske ultraløp.

Retningslinjer ultrautmerkelser