Se tidligere nyhet på kondis.no
Norway Run hjemmeside
Hør intervju på NRK.

PRESSEMELDING

Torsdag 1. juli 2010 kl. 10.00 legger norske Erik Nossum og nederlandske Peter Rietveld i vei på litt av et eventyr. De erfarne ultraløperne skal nemlig løpe fra Nordkapp til Lindesnes, og det på rekordtiden 40 dager!


Starten går fra Nordkappmonumentet kl. 10.00, og de deretter vil hver etappe starte ca. kl. 09.00 de neste 39 dagene. Går alt etter planen er forventet målgang ved Lindesnes Fyr mandag 9. august.

 

Siden første gang i 1951 er det registrert 148 ekspedisjoner fra lengst nord til lengst sør i Norge og motsatt uten annen drivkraft enn egne ben og armer. Stafett eller lagøvelser, sykling, skiløping, roing/padling, hundekjøring, gåing, løping eller kombinasjoner av nevnte fremkomstmetoder har vært prøvd. Rutevalget har vært høyst varierende.

 

De fleste har startet på Nordkapp og endt opp på Lindesnes. Noen har valgt motsatt vei. Andre har hatt svenskegrensa i Østfold og Grense Jakobselv i Finnmark som ytterpunkter. Andre igjen har reist gjennom Sverige og Finland, en langt flatere og enklere vei. Rekorden for gjennomføring kun på egne ben er 69 dager.

Til denne dag har ennå ingen løpt hele distansen. Vi er således med stor sannsynlighet den første ekspedisjonen som skal prøve å gjøre dette, på rekordtiden 40 dager.

 

Erik Nossum

Peter Rietveld

56 år, bosatt på Holmlia i Oslo

AD og illustratør, tilknyttet Spiritgruppen

Gift med Tove, en sønn

 

Erik startet sin løpskarriere som 42-åring i 1995 med å fullføre New York City Marathon på nærmere 5 timer. Siden da har han fullført ca 70 maraton- og ultraløp samt mange andre kortere løp. I tillegg organiserte og deltok Erik selv de første 8 dagene av Worldrun2 fra Nordkapp til Karigasniemi i Finland i 2008. Han har løpt flere lange landeveisdistanser som f.eks. den 188 km lange turen fra Oslo til Fagernes på bare to dager i mai 2009.

52 år, bosatt i Heerhugowaard, Nederland

Sykepleier og hjelpearbeider for Leger uten Grenser

Driver i dag egen reisebyråvirksomhet

Ugift, samboende med Irma

 

Peter begynte med regelmessig løping i år 2000 som 42-åring. I begynnelsen løp han kun 3 ganger i uken. To år senere økte han til 6 ganger i uken og i 2005 løp han første gang mer enn maratondistansen på 42,2 km og løp deretter for det meste flerdagersløp.

 

For mer informasjon besøk gjerne løpets nettside; www.norwayrun.net

 

Kontakt

Bjørn Hytjanstorp, Løpsleder, webansvarlig og presse- og mediakontakt

E-post: webmaster@gbwebpro.com

Mobil: +47 40856163

 


Før avreise ble de intervjuet av NRK Østlandssendingen, og innslaget skal ble sendt tirsdag morgen ( 29. juni). På dette bildet blir Erik intervjuet av NRK Østlandssendingens Jon Gimmingsrud. Hør intervju på NRK.

Erik Nossum, Peter Rietveld og Jürgen Ankenbrand er klar for avreise nordover mandag formiddag...
Erik og Peter er her hos hovedsponsoren for turen, Oslo Sportslager, for å hente ut nødvendig og avtalt materiell.