Erik Nossum og Peter Rietveld planlegger å løpe Norge på langs på 40 dager i sommer med løpsstart torsdag 1. juli fra Nordkapp. Forventet målgang på Lindesnes blir mandag 9. august.

Ingen har noensinne løpt hele distansen som et kontinuerlig løp uten hviledager, men noen har både løpt og gått. Mange har syklet mens noen har gått på ski og noen har endog padlet kysten rundt. Rekorden for de som har tatt seg fram denne veien til fots er på 69 dager.

Erik
De fleste i ultramiljøet kjenner Erik som en habil og ivrig ultraløper. Han er ikke blant de aller beste i landet, men har en gang i blant slått til med brukbare resultater, som f eks da han ble nr 2 i Bislett indoor Challenge 12timersløpet i 2007. Persen på 24-timersløp er litt over 184 kilometer. Så sent som forrige helg løp han maraton på Hadeland, der Bjørn Hytjanstorp foreviget Oppegårdkaren (bildet til venstre).

Undertegnede hadde gleden av å løpe strekningen Oslo-Fagernes (195 km) i 2009 sammen med Erik, og kan skrive under på at denne gutten har viljestyrken som skal til for å fullføre et slikt prosjekt han nå skal gi seg i kast med. Bildet nedenfor er fra dene turen (foto: Bjørn Hytjanstorp).

 

 


 

Peter
Peter er nederlandsk mester av året med over 228 km fra det nederlandske mesterskapet, et resultat av internasjonal klasse. På bildet nedenfor ser vi Peter i et av hans tidligere ultraløp.
Han er bl a kjent for å løpt over Rocky Mountains i Canada i Worldrun1 i 2005 sammen med Jorden Rundt løperen Jesper Olsen, en utfordrende fjelletappe på 903 km.

Erik og Peter ble kjent med hverandre da begge var med Jesper Olsen på de norske etappene av hans Worldrun 2 i 2008.

En og en halv maraton hver dag
Dersom man følger korteste hovedveiene sydover gjennom Norge blir det en distanse på minst 2532 km, dvs dagsetapper på 63,3 km, det samme som en og en halv maraton hver dag. Men enkelte deler av ruta kommer til å bli lagt til sideveier og mindre trafikkerte veier som nok betyr en gjennomsnittlig daglig etappelengde på nærmere 65 km.

Egen webside
Løperne kommer til å rapportere daglig, dersom mobildekningen tillater det, til en egen webside som er oppe og går så fort alle detaljer er på plass. Her på kondis.no vil vi regelmessig følge opp utviklingen og linke til denne hjemmesiden, slik at flest mulig kan følge med på løpernes daglige strabaser.

Løpet er dedikert Aktiv mot Kreft. Stiftelsen som bl a frontes av Grete Waitz har som hovedformål er å finansiere trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter. Så lenge løpet pågår vil løperne samle inn penger til ”Aktiv mot kreft”. Alle innsamlede midler samt ev overskudd fra sponsorinntekter vil uavkortet gå til stiftelsen.

Sjåfør(er) søkes til følgebil
Løperne kommer til å være avhengige av følgebil for å kunne få med seg alt av nødvendig utstyr, proviant og drikke. De kandidatene som var aktuelle for jobben har dessverre alle bakket ut av forskjellige årsaker og hele prosjektets gjennomføring i år står og faller med hjelp til kjøringen.

Dersom det er noen som har lyst til å være en av teamet og samtidig få oppleve hele eller deler av en unik reise gjennom Norge i sommer, eller kjenner noen som kan tenke seg denne jobben, er det bare å melde seg så raskt som mulig. Det er ikke midler til å betale lønn, men utgifter til mat, reise til/fra og ev campingovernattinger blir selvsagt dekket.

Ta kontakt med Erik på mobil 97526031 eller e-post erik@spiritsisteledd.no

SE HELE PROSPEKTET
Norge på Langs 2010, en ekspedisjon som støtter AKTIV mot kreft

Bli med og løp!
Alle som også har lyst til å løpe en eller flere av etappene er selvsagt velkomne til å være med, det betyr mye for motivasjonen til løperne. En etappeplan vil etter hvert bli lagt ut på løpets hjemmeside før løpsstart.