Det tradisjonsrike Loddefjordløpet ble arrangert med sol, fin temperatur og mange glade barn på barneløpet.

Men i konkurranseklassen for løping er det Fantomløperen Mulugeta Sewde Hulensav som får æren også denne helgen. Igår satte han ny løyperekord på halvmaraton i maratonkarusellen i Fana med tiden 1.09.16 og soleklar seier. Et døgn etterpå vinner han som han gjorde sist på Knarvikmila og nå denne helgen med Loddefjordløpet på 10 km. Dobbeltseier og kopierer sin samme helg fra Knarvikmila med å vinne halvmaraton på lørdagen og 10 km på søndagen. Og ikke nok med det satte han ny løyperekord her også og slettet Morten Velde sin tid fra 2007 som var på 33-tallet. Da er du Fantomet. Gratulerer så mye med sterke seire Mulugeta fra Kondis.
På bildet til høyre er det litt over 3 km ute i løypen når Mulugeta Sewde passerer første av to runder på 5 km i Loddefjordløpet.(klikk på bildet for større utgave.)

Videre i herreklassen på 10 km løp også triatlonspesialist Gustav Iden inn til en meget god tid på 34.50 for sin 10 km og 3. plass til Ståle Pegorer Vange med tiden 36.12

På 5 km i herreklassen ble det meget spennende med duell helt inn til mållinjen med unge Jørgen Tvedt fra Norna-Salhus og veteranen Bjarte Eikanger fra BFG Fana. Jørgen vinner oppgjøret på 16.44 og har fått litt erfaring etterhvert med mange løp tross sin unge alder. Bjarte på 2. plass og tiden 16.48, Thomas Ryngøye på en fin 3. plass med tiden17.28.

På 5 km for kvinner er det Inger Johanne Klokset som vinner på tiden 22.36, foran Ragnhild Korneliussen med tiden 23.28 og 3. plass til Eva  Quivey på tiden 23.39

I kvinneklassen på 10 km er det Kari Sigdestad som vinner på gode 43.48. Nr. 2 blir Cecilie Landro på tiden 50.12 med maraton i beina fra dagen i forveien og på en fin 3. plass med Eva Chatrine Reksten på tiden 52.01.

Alle bilder lagt ut. Oppdaterte og rettede resultatlister foreligger nå nedenfor bildeserien.


Tekst og foto : Jørgen Pettersen


Klar til start med både 5 og 10 km feltet. Ytterst til venstre med Laksevågs Harald Nygård, Midt i feltet med startnr. 202 og sjefen selv med Bjarte Eikanger, Gustav Iden slår av en prat med Bjarte før alvoret starter.


Årets Loddefjordløp er igang 2012. Som vanlig med mye Norna-Salhus løpere i teten. Jørgen Tvedt tar starten og drar på med startnr. 219.


Frode Johansen med tommelen opp og Ragnhild Korneliussen med startnr. 113 side om side midt i feltet.


Sølvi Tellnes er jo stjernen fra forhåndsreportasjen, tar det litt forsiktig ut fra starten ettersom hun fikk en liten skade fra en treningstur vidden over nylig.  Like bak følger hoppende og dansende glade ungjenter ut på sin 5 km.


Loddefjordgutta er vel noe av det tøffeste du kan møte i bydelen, her med knyttet neve. Sikkert mye energi som skal ut.


Fantomet med Mulugeta Sewde har allerede passert først selv om han løper dobbelt distanse som Jørgen Tvedt og Bjarte Eikanger. Men det går fort med begge nevnte navn her og de følger hverandre til mållinjen hvor Jørgen holder på den knappe ledelsen. Aller bakerst ser vi Gustav Iden som skal løpe 10 km og henger seg på de to kamphanene.


Thomas Ryngøye fra Norna-Salhus henter inn igjen sin makker her og blir nr. 3 på dagens 5 km med tiden 17.28. Startnr. 221 som er Rune Nygaard løper også meget bra i den kuperte løypen og får tiden 17.31 og en fin 4. plass.


Mange gode løp av Ståle Pegorer Vange, jevne løp rundt 35-tallet i en årrekke på 10 km. Blir nr. 3 på dagens 10 km med tiden 36.12 og med det holder Ståle sin jevnhet på 10 km i den kuperte løypen. Løp også Stoltzen i år på 10-tallet og trives også i motbakke.


Aleksander Meyer fra Norna-Salhus vant 10 km i 2010 i Loddefjordløpet, dagens løp på gode 37.46 og en fin 4. plass.


Bjørn Rusten Lundberg også han fra Norna-Salhus. Gode 18.28 i en krevende 5 km løype sier sitt om hvor godt Bjørn trener. 5. plass i herreklassen.


Veteranen Harald Nygård med en fantastisk løpekarriere og en rekke medaljer i både EM og VM for veteraner senere år. Dagens løp på 5 km er i samme kvalitet og 18.49 i en så krevende løype sier sitt. Holder Andreas Tvedt foreløpig bak seg ute ved 3 km passering.


Andreas Tvedt løper flere varianter av mosjonsløp også bedriftskarusell. Sterk på 5 km med tider godt ned på 17-blank ved flere anledninger. Dagens 5 km blir på 18.46 og 7. plass.



Jens Larsen Åstveit med smilet på lur. Har nok en god dagsform med tiden 19.22 på 5 km.


Lucas Lid Drotningsvik og nå uten solbriller. Løper svært jevne løp på 10 km rundt 38-tallet. Det blir 39.38 på Loddefjordløpets noe krevende 10 km. Formen til Lucas er like god som alltid.


Så har vi Frode Johansen fra BFG Fana. Med dette bildet ville jeg vise at det alltid er  langt frem for Frode og lange avstander bak ham. Med enorme treningsmengder i beina og ultraløp dagen i forveien på 63 km hvor han ble nr. 3 med tiden 4.54.55. Knallsterkt levert av herren fra Alvøen. Dagens løp ble meget godkjente 39.53 for sin 10 km og man kan jo håpe at det er noe krefter igjen etter en slik helg for Frode.


Dalen-Løperen med Jan Erik Aske løper 10 km på gode 42.12 og en fin 7. plass.


Hans Magnus Haukøy med sin pappa ved siden av, løper 5 km på 20.42. Slår sin egen far med ett sekund.


Fremst med Knut Forsaa fra Team Alvøen  som løper 10 km på 49.39. Bak er det Lars Petter Osa som løper 5 km på 22.17.


Ja du kan smile nå Inger Johanne Klokset, seieren er nesten iboks. Du vinner igjen i Loddefjordløpet som du har gjort før. Tiden blir på gode 22.36 på 5 km for kvinner. 


Ny sterk personlig rekord for Bjørn Tore på gårdsdagens ultraløp i Fana. Vinner 63 km for menn på tiden 4.22.39. Blir belønnet med en ny fantastisk løyperekord.
Tar med seg sin flotte datter Tora Othilie på 5 km restitusjonstrening i Loddefjordløpet og en godt tid på 22.34 i kupert terreng. Gratulerer med en kjempeinnsats denne helgen.



Gode lokale Alvøenløpere med Geir-Erik Myhrvold først og Roy Pedersen like bak. Tidene blir på 49.21 for begge sine løp på 10 km.


Nikolas Kavli Bragstad kjemper seg opp siste motbakke i løypen og kommer inn til tiden 23.20. Løper for Loddefjord IL.


Eva Quivey er fremadstormende som aldri før. Løper bedre og bedre for hver gang. Setter ny pers på dette Loddefjordløpet med tiden 23.39. En flott pallplass for dagens 5 km for Eva som har meldt seg inn i BFG Fana. Spennende å følge henne på vinterkarusellene fremover og nye personlige mål.


Tine Bang Olsen med et kjekt smil på lur. Fine 24.02 på sin 5 km.


Helten fra gårsdagens maratonkarusell med Cecilie Landro. Vant kvinneklassen i maraton på gode 3 timer og 41 minutt.
Tar det litt roligere idag med tiden 50.12 men ansiktet hennes avslører at hun er svært fornøyd med helgens innsats og seier på kvinnenes maraton. Løper for Norna-Salhus.


Atle Eriksen fra Olsvik lærerene. Alltid med på Loddefjordløpet og vinterkarusellen i Fana. Men det ser litt tungt ut opp siste motbakke i løypen. Likevel gode 25.19 på sin 5 km og formen holdes vedlike. Aktivt med i Loddefjord IL og gjør en god jobb for yngre i klubben.


Skjønne smilende barn som sikkert er glad for å forsere siste bakketopp på løpet. Med startnr. 98 er det Edie Norheim, startnr. 99 er Adele Henriksen og startnr. 93 Julie Gjerstad Holsen som alle løper på tiden 27.43, flott levert.


Og her har vi selveste Loddefjordkvinnen med Sølvi Tellnes. Bosatt i Mathopen og trener i Alvøparken daglig. En virkelig sjarmør og nydelig smil på Sølvi. Kondis følger deg videre. Like bak jager en mannlig løper med Leif Osa som får tiden på 5 km 26.05. Tiden på Sølvi blir 54. 25 for sin 10 km.


Elisabeth Steckmest med fin stil i motbakken, inn til tiden 27.08 på 5 km.


Endy Spriet tar to runder i Alvøskogen og får tiden 57.20 på sin 10 km.



Medlem og fast leser av Kondis med Anette Brenner. Løper 10 km på 54.37 og 5. plass i kvinneklassen.


Nermina Kovac tar også to runder i skogen, tiden blir 57.20 på 10 km.


Vant igår og vinnner idag, Fantomet tar sin andre dobbeltseierhelg med Mulugeta Hulensav Sewde. I den kuperte løypen på dagens 10 km løp Mulugeta på 31.50. Gårsdagen med ny løyperekord på halvmaraton. Løyperekord ogå på dagens løp. Løper svært kontrollert og starter relativt rolig i åpningen av sine løp og er flink med å porsjonere kreftene optimalt.


Og muskelbunten heter Gustav Iden, ikke lett å slå verken på løp, motbakke, på sykkel, ei heller i svømming og sikkert ikke lett å sloss mot heller. En sterk 2. plass bak Mulugeta med tiden 34.50 på 10 km i Loddefjordløpet.


Sjekk ut blikket til Jørgen Tvedt i midten. Det forteller alt om hvor fornøyd han er med å slå Sjefen Bjarte Eikanger. Kondis gratulerer til alle på pallen for 5 km. Flotte forbilder alle sammen for sin idrett. Til høyre er det Thomas Ryngøye som fikk en fin 3. plass med tiden 17.28.


Dagens tilskuer er nok Fred A. Pettersen som med solid hjelp har hjulpet Kondis ved flere anledninger med å ta bilder til reportasjer og svært god hjelp til bildene på Stoltzen i regn og vind. Allsidig idrettsutøver med å stå i GUINESS -Rekord
bok for å ha syklet Nordkapp-Lindesnes på 8 dager. Syklet Bergen - Voss 25 ganger og flere en ti av disse var på gamle sykler og utstyr med tider på 4 timer og 40 minutter. Distansen var også litt lenger dengang. Trondheim-Oslo omtrent 10 ganger og beste tid på 15 timer tallet. Men den største og beste jobben som Fred har gjort er å være min egen far som alltid stlite opp slik at jeg fikk trene meg opp fra liten gutt til voksen mann og vinne Norske sykkelmedaljer. Tusen takk, kjære far.


På pallen med de fargerike kvinnene på 5 km. Øverst med Inger Johanne klokset, til venstre ser vi Ragnhild Korneliussen og ytterst til høyre er det Eva Quivey.


Sterke herrer på 10 km for menn med Mulugeta Sewde Hulensav øverst i midten. Til venstre Gustav Iden og ytterst til høyre ser vi Ståle Pegorer Vange.



Barneløpene er straks klare til start med 600 meter løp på grusen rundt Loddefjords egen fotballarena.


De aller minste er igang og sikkert meget spennende for den unge gutten midt i bildet.


Vinner av 10 km for kvinner Kari Sigdestad som varmer opp med barneløp sammens med sin skjønne datter. Kari vinner for andre gang i Loddefjordløpet og får tiden 43.48 for sin 10 km.



Bjarte Eikanger ute og varmer opp med barneløp. Mange glade barn og se og kanskje burde det være flere slike barneløp før selve mosjonsløpene begynner?


Dagens starter er velkjente Arne Tømmernes som er hovedtrener for Team-Long i Norna-Salhus. Og han vet hva han snakker om når det gjelder å løpe fort. Tilbake til 1984 løp Arne på 2.02.1 på 800 meteren, 1000 meter gikk unna på 2.47.5 og 5000 meter 16.38.2, milløpet gikk på sterke 34.38. da er det bare å avsløre 3000 meteren også på gode 9.21.7


Starten er igang for de litt større barna men fremdeles under 12 år. Foreldre ser spent på fra sidelinjen. God stemning og trivelig å være reporter for Loddefjordløpet.


Rundt første sving med de litt større barna. Ikke alle skjønner at det er lurt å ligge inntil listen for å spare lengdemeter, men tro meg...det vil de merke fort når årene går.


Fullt kaos når barna kommer imål og skal ha sin premie fra barneløpet. Mange glade barn og voksne som deler sin fritid sammen og skaper gode famiieminner for fremtiden.
Alt ble godt gjennomført av Loddefjord IL og og bare en liten glipp på premieutdeling for kvinner 10 km. Det kan skje alle og er sikkert tilgitt av de berørte.

På bilde under har jeg funnet nr. 3 av kvinnen på 10 km som egentlig skulle på pallen.

Med sin familie har Eva Cathrine Reksten løpt to runder med sin  også spreke mann. Tiden holder til et flott 3. plass på dagens 10 km for kvinner med tiden 52.01. Flott Eva, Kondis har ike glemt deg og din gode løpeform. Får håpe at du nå setter pris på en liten hilsen fra Kondis om din gode form og styrke. En svært flott og sympatisk familie som trener sammen og mannen Andre Kjærgaard som tidligere toppsyklist for Bjørgvin/Team Sparebankenvest.. 

 

Loddefjordløpet 2012  10 km menn    
         
Plass Nr Navn Klubb Tid
1 657 Mulugeta Zewde Hulensav Norna Salhus 00:31:50
2 642 Gustav Iden Norna Salhus 00:34:50
3 647 Ståle Vange Varaldsøy IL 00:36:12
4 645 Aleksander Meyer Norna Salhus 00:37:46
5 648 Lukas Drotningsvik   00:39:38
6 646 Frode Johansen BFG-Fana 00:39:53
7 643 Jan Eirik Aske Dalen-løperne 00:42:12
8 653 Torbjørn Espeseth Norna Salhus 00:44:14
9 644 Espen Eriksen Dalen-løperne 00:44:18
10 651 Hallgeir Sirevaag   00:46:38
11 650 Vegard Aamodt   00:47:26
12 640 Christen Skjerven   00:49:11
13 641 Geir-Erik Myhrvold Team-Alvøen 00:49:21
14 649 Roy Pedersen Team-Alvøen 00:49:21
15 644 Knut Forsaa Team Alvøen 00:49:39
16 652 Hendrik Fasmer Team-Alvøen 00:49:55
17 600 André Kjærgård   00:50:03
18 540 Stein H. Johannesen   00:50:46
19 205 Tom Steckmest   00:53:26

 

 

Loddefjordløpet 2012 kvinner 10 km  
         
Plass Nr Navn Klubb Tid
1 598 Kari J. Sigdestad   00:43:48
2 541 Cecilie Landro Norna Salhus 00:50:12
3 597 Eva Cathrine Reksten   00:52:01
4 542 Sølvi Tellnes   00:54:25
5 539 Annette Brenner   00:54:37
6 655 Nermina Kovac   00:57:20
7 656 Endy Spriet   00:57:20
8 526 Elisabeth Jacobsen   00:57:47
         

 Resultater for menn 5 km :

Plass Nr Navn Klubb Tid
         
         
1 219 Jørgen Tvedt Norna Salhus 00:16:44
2 202 Bjarte Eikanger   00:16:48
3 218 Thomas Ryngøye Norna Salhus 00:17:28
4 221 Rune Nygaard   00:17:31
5 225 Bjørn Rusten Lundberg Norna Salhus 00:18:28
6 230 Vegard Herland Norna Salhus 00:18:43
7 220 Andreas Tvedt Norna Salhus 00:18:46
8 224 Harald Nygård   00:18:49
9 229 Jens Larsen Åstveit   00:19:22
10 244 Hans Magnus Haukøy   00:20:42
11 243 Inge Haukøy   00:20:43
12 231 Sondre Herland Norna Salhus 00:20:48
13 227 Kristoffer Nyland   00:21:18
14 234 Daniel Robert V. K. Einarsen Ask 00:21:27
15 201 Bjarte Osa   00:21:36
16 206 Lars Petter Osa   00:22:17
17 235 Bjør Tore Taranger BFG Fana 00:22:34
18 204 Tor Korten   00:23:05
19 233 Nikolas Kavli Bragstad Loddefjord IL 00:23:20
20 203 Torstein Korten   00:23:34
21 223 Bjørn Arne Mo   00:24:03
22 226 Stein Sebastian Rusten Lundberg Norna Salhus 00:24:07
23 246 Jørgen Ingebrigtsen   00:24:39
24 214 Johannes G. Eriksen   00:24:53
25 222 Arve Henningsen   00:24:54
26 228 Atle Eriksen   00:25:19
27 213 Richard K. Eriksen   00:25:50
28 200 Svein Helge Blakstad   00:26:05
29 237 Leif Osa   00:26:52
30 247 Roy Haugland   00:27:42
31 215 Sondre Knappstad   00:27:50
32 232 Arne-Bjørn Frotjold   00:28:42
33 208 Alfred Nordborg   00:30:16
34 207 Jørgen Nordborg   00:30:30
35 248 Sondre Andreassen   00:30:51
36 239 Henrik Ødemark   00:31:28
37 245 Mathias Johnsen   00:31:34
38 251 Eivind Korten   00:31:34
39 238 Thomas Johannesen   00:31:46
40 242 Sander Hesjedal   00:31:46
41 212 Trond Høisæter   00:33:23
42 211 Leo Petroncini-Digranes   00:34:31
43 209 Enzo Petroncini-Digranes   00:35:29
44 210 Gunnar Digranes   00:35:30
45 250 Henrik Harstad   00:35:31
46 240 Øyvind Hamre   00:35:53
47 217 Erik G. Myrvold   00:39:18
48 216 Ulrik S. Skjerven   00:39:20
49 236 Øyvind Madsen   00:49:08
  241 Christian Andersen   DNS
  249 Mats Nordanger Norna Salhus DNS
         

 Resultater for kvinner 5 km :

  Nr Navn Klubb Tid
         
1 112 Inger Johanne Klokset   00:22:36
2 113 Ragnhild Korneliussen   00:23:28
3 115 Eva Quivey   00:23:39
4 102 Tine Bang-Olsen   00:24:02
5 110 Monica Skogstad   00:24:59
6 94 Elisabeth Steckmest   00:27:08
7 93 Julie Gjerstad Holsen   00:27:43
8 98 Edle Norheim   00:27:43
9 99 Adele N. Henriksen   00:27:43
10 96 Leah Osa   00:29:24
11 100 Alice Steckmest Norna Salhus 00:30:12
12 114 Malene Thomassen Norna Salhus 00:30:22
13 101 Beate Nordborg   00:30:32
14 116 Nina Haugland   00:30:53
15 107 Tiril A. Soltvedt   00:31:20
16 106 Hilde Askeland   00:31:21
17 109 Herborg Blakkstad   00:31:31
18 95 Anna Bettina Steckmest   00:33:20
19 111 Birthe Brown   00:33:32
20 117 Linda Andreassen   00:34:17
21 104 Christine Andersen   00:36:07
22 105 Maria Garmannslund   00:36:07
23 103 Berentina Madsen   00:36:15
24 108 Anne Marie Greve Myhrvold Team-Alvøen 00:39:21
25 92 Sim Christine Hvidtsten   00:42:57
1 97 Elsabeth Svenningsen   DNS