- Det var et veivalg på slutten hvor jeg var litt usikker, men stort sett har det vært en bra dag i skogen, med god flyt i orienteringen, sa en fornøyd Anne Margrethe Hausken Nordberg etter målgang på dagens etappe under O-ringen.

Det ble noen spennende minutters venting på sist startende, gårsdagens suverene vinner Simone Niggli. I dag var det kamp helt inn til målstreken, og de to veteranene endte med å dele seieren.

- Jeg har bare gjort to små feil i dag. Det er selvfølgelig stort for meg å vinne en etappe i O-ringen, og det er en fin oppladning til årets VM.

Hausken Nordberg velger altså O-ringen som VM-oppladning til tross for at hun har et brudd i albuen etter et uhell under VM-uttaksløpet på sprint i Vikersund for halvannen uke siden.

I går var hun litt forsiktig på sin ferd gjennom skogen, men i dag var den norske veteranen god nok til å matche de aller beste.

- Prøver å ikke tenke på albuen når jeg løper, men en faller jo i blant når en løper i skogen, sier Hausken Nordberg som med armen i «fatle» i dag delte seieren med verdens beste o-løper gjennom tidene.

Etter en seier og en fjerdeplass er hun også med i kampen sammenlagt. Her er det Niggli som leder etter to seire på rappen.

2_MarteNarum.jpgKlubbvenninne til Hausken Nordberg i Nydalens SK, Marte Narum ble nummer 6 i dag etter et godt løp.

- Er godt fornøyd med dagens løp, sa hun.

Fornøyd var også Andreas Sølberg etter 2. plass i eldste juniorklasse for herrer.

- Bra teknisk løp. Målet mitt er å kjempe i toppen sammenlagt, sa bronsemedaljøren fra junior-VM.

2_AudunHeimdal.jpgAudun Heimdal stempler i mål

Ellers er det verdt å nevne at junior-VM løperne Ingeborg Eide og Marie Olaussen ble henholdsvis nummer 3 og 5 i yngste juniorklasse for jenter. I tilsvarende klasse hos gutta løp Audun Heimdal inn til 3. plass. I klassen for eldre junior på jentesiden var Sigrid Alexandersen i dag 4. beste jente.

I seniorklassen for herrer løp gårsdagens 3. mann, Eskil Kinneberg, i dag inn til 7. plass. Her finner vi også Ivar Lundanes og Anders Tiltnes inne blant de 10 beste, med plasseringene 9 og 10.

10. plass ble det også på Ingjerd Myhre i seniorklassen for damer.