Lørdagens VM i terrengultra arrangeres i en ganske lett løype i Wales der løperne skal løpe en 15 kilometer lang runde 5 ganger.

VM's hjemmeside

Om løypa:
A scenic and challenging 75km course within Gwydyr Forest, which is an extremely popular tourist attraction renowned for its mountain bike trail and iconic surroundings.

Full route images and directions for download here World Trail Championships, Llanrwst 2013 – The Course in Pictures

Live Race Tracker via our Facebook page here


Norske muligheter
Selv om sterke fjelløpere som Thorbjørn Thorsen Ludvigsen og Thomas Andersen ville foretrukket betydelig mer kupert terreng, vil det fortsatt være slik at terrengegenskapene blir avgjørende. Den norske troppen er også tatt ut med tanke på at løypa denne gangen er mye lettere enn i forrige VM. På herresiden kan nok løpere som Didrik Hermansen og Arild Christophersen holde følge med de fleste, det samme med Margrethe Løgavlen på kvinnesiden.

Vi er spent på hva norges beste motbakkeløper kan klare i ei så rask løype. I forrige VM for 2 år siden kom Thorbjørn Thorsen Ludvigsen på en imponerende 4.plass, og var med på å løpe det norske herrelaget til bronseplass. Da var han bare 22 år.

Les mer om forrige VM her:
Stor glede i den norske VM-troppen, bronselaget smilte ultrabredt

Bildene:
Fra VM 2011 (Connemara Irland), øverst med herrelaget etter utdeling av bronsemedaljene, nederst Torbjørn Thorsen Ludvigsen på vei mot individuell 4.plass.

De norske løperne i 4th IAU Trail World Championships i Wales 6.juli:
Alle de norske løperne rapporteres å være i bra form og optimalt forberedt foran VM der de ankommer torsdag. Troppen består av 12 løpere, 4 ledere og en del supportere. Sharon Broadwell er både deltager og hovedleder.

MENN:
Arild Christophersen, United Bakeries
Didrik Hermansen, SK Vidar
Gjermund Nordskar, United bakeries
Robert Hansen, Ringerike FIK
Svein Ove Risa, Undheim IL
Thomas Andersen, FIK BFG Bergen
Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, FIK BFG Bergen

KVINNER:
Margrethe Løgavlen, FIK Tønsberg
Marte Botha Pedersen, Hytteplan Sport
Rita Nordsveen, FIK Orion
Sharon Broadwell, SK Vidar
Åslaug Golf Kaardal, Lærdal IF

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  I lagkonkurransen vil inntil 6 løpere telle med - og resultatet er tiden til de tre beste. Det betyr at en av de norske herreløperne bare deltar i den individuelle konkurransen. Spesielt herrelaget bør ha mulighet for medalje nok en gang, og tipset vårt er at Ludvigsen, Christophersen og Hermansen blir de tellende løperne.

Individuell medalje vil være en gedigen overraskelse i denne løypa, men umulig er det ikke. Arrangørene er i alle fall oppmerksom på Ludvigsen som er innkalt til den internasjonale pressekonferansen på fredag.

På kvinnesiden har vi en sterkere tropp enn i forrige VM, men vet litt for lite om nivået internasjonalt. Trioen Løgavlen, Pedersen og Nordsveen kan kanskje snuse på medlaje i lagkonkurransen.

Individuelt er det i tilfelle Margrethe Løgavlen som kan kjempe om medalje i kvinneklassen.


Se også pressemelding sendt ut fra IAU 18.april:
World Trail Running Championships 2013 – media release