Sindre Buraas på vei mot toppen og løyperekord i 2011.                                                                             Foto: Heming Leira

 

Den 28. september arrangeres Oslos Bratteste for femte gang. For rekordholder og friidrettsutøver Sindre Buraas er påmeldingen allerede i boks.

- For meg er Oslos Bratteste det gjeveste jeg kan vinne i oppoverbakke og jeg skal jobbe for å forsvare rekorden min på 14:32, forteller Buraas.

Buraas legger til at han er trygg på at rekorden står seg gjennom 2013, men vil gjerne prøve å slå den selv. Konkurranse fra spreke vestlendinger frykter han ikke.

- Selv om Stoltzekleiven arrangeres samme dag som Oslos Bratteste, så har vi jo fått vist at Oslo er Norges beste motbakkeby, sier Buraas.

Stoltzen-mesteren Thorbjørn Ludvigsen møtte Sindre Buraas til duell i Oslos Bratteste 2011, og måtte se seg slått av Buraas med 42 sekunder i de bratte motbakkene opp til Tryvann.

Selv om motbakkeløp betyr melkesyre og høy puls, så er Buraas ikke i tvil om hvorfor motbakkeløp fenger både han og mange andre.

- Motbakkeløp er mindre konservativt enn mange tradisjonelle gateløp. Kombinasjonen av folkefest og show, folk i aldre aldre, korte løyper og fine naturopplevelser gjør dette til en idrett for alle, avslutter Buraas.


Fra en av de varmeste dagene i oktober i dette århundret, oktober 2011 med ekte "after run" hos Oslos Bratteste.

Verdens mest sosiale event

Løpsleder Anders Tiltnes forteller at arrangørstaben jobber kontinuerlig med å skape en opplevelse utenom det vanlige og håper på å ønske velkommen 4000 deltagere til Tryvann i september.

- Vi legger til rette for at Oslos Bratteste blir verdens mest sosiale event. Råskapen og gleden i et motbakkeløp nytes best sammen. Derfor vil vi legge til rette for at dette er en opplevelse som skal oppleve sammen helt fra påmelding til overstått løp.

Oslos Bratteste arrangeres for femte gang den 28. september. Løpet er 2.7 km langt med 402 meter stigning. Rekordholderne er Heidi Weng (17:37) og Sindre Buraas (14:32).

AKTUELLE  PEKERE
Oslos Bratteste:  Hjemmeside     Facebookside
kondis.no Samleside fra Oslo Bratteste