Ingressbildet: De danske vinnerne på 100 miles, Thomas Andersen og Martin Hostrup.
 

Ragnar_snart_start.jpgSelv med mye feilløping fikk han altså en flott plassering i det utfordrende løpet, der det var to distanser på litt mer enn 50 og 100 miles (82,5 og 165 kilometer). - Om jeg ikke vant så sprang jeg i hvertfall lengst. Bortsett fra feilløpinga var det et topp-topp arrangement, sier Ragnar. Han brukte 21 timer og 45 minutter på 165+5 kilometer i dansk kystlandskap.

Feilløpinga var nok et resultat av at arrangøren ikke hadde tenkt nok på merking returveien (tur/retur-løype) - og det faktum at løperne måtte løpe i mørket fra ca 16 timer etter start. - Det var veldig varmt. Løypa var ganske lettløpt de første 42 km fram til surfeparadiset "Klitmøller", deretter ble det tøft med blant annet 10 kilometer på stranden hver vei, sier Ragnar. På facebook la han ut følgende melding før løpet: "Klar til start. Quitting is NOT an option!"

To av tre norske fullførte
Av de to andre norske som var med kom Alfred Andersen fra Haugesund på 10. plass med et tid såvidt over 24 timer. Bruno Pålsson fra Fevik måtte dessverre bryte etter å ha slått opp en gammel skade. 11 av 21 startende fullførte 100 miles. På 50 miles (81 km) kom 44 av 47 startende i mål.

- Jaaa!! Jeg er i mål på Thy Ultra Trail 100Miles - 166km. Begynner nå å fatte hvor langt det er!! Beina var løpevillige frem til 135km, derfra og inn ble det hurtig gange på ben som stivnet rask om jeg skulle finne på å stoppe opp. Lærte at så lenge jeg beveger meg, så kommer jeg i mål!!! ...skriver Alfred Andersen på sin facebookside søndag kveld.

Alfred_Andersen_10km.jpg
Alfred Andersen etter 10 kilometer mens alt var lett.

Alfred_Ragnar_Sessvollmoen.jpg

"Oppvarminga" til Thy Trail Ultra la Ragnar og Anders til Sessvollmen og Romerike50 forrige helg.

Res_100miles.png

Danske "litt nordmann" vant 50 miles

Anders_Aaagard_Hansen_Thy_Ultatrail.jpgAnders Aagaard Hansen (bildet til venstre) som de to forrige årene bodde i Norge, og i fjor arrangerte fjelløpet Bø Ultramaraton (90 km), vant 50-miles. - Det var en stor dag for mig. Det var fedt endelig at opleve et ultraløb hvor alting klappede for mig og hvor jeg virkelig kunne mærke effekten af den hårde træning jeg har været igennem det sidste lange stykke tid, sier en glad vinner etter målgangen. Anders

Løpets hjemmeside

Løpets Facebookside (mange bilder)

Om løpet:
Thy Ultra Trail er drømmen om den ultimative danske ultratrail oplevelse. En rute gennem noget af Danmarks barskeste og ikke mindst smukkeste natur. En udfordring som kræver mod, vilje og masser af træningstimer for at gennemføre! Thy Ultra Trail er et trailløb på 50 og 100 miles mellem Agger og Bulbjerg og retur i Nationalpark Thy!  Thy ultratrail afvikles for første gang i pinsen den 7.-8. juni 2014 og der garanteres en unik løbsoplevelse for de, som tør tage udfordringen op!  Der løbes ad redningsvejen fra Agger Tange og til Bulbjerg og retur. (red. anmerkning; for de som ikke er godt kjent i Danmark betyr dette at løpet ble arrangert på Jyllands nordvest-kyst).

Agger_strand.jpg
Det er vakkert ut mot Vesterhavet...

strandstier.jpg

Men det er også utfordrende sandområder.